Hirdetés

Tartsuk távol a náthát

Sajnos még közel sincs vége a télnek. Erősítsük természetes védekezőképességünket az alábbi javaslatok segítségével.

immunerősítés, immunrendszer, nátha |

InforMed Hírek11   InforMed | Dobos, L.

Masszázs

A rendszeres, 20 perces közepes erősségű ledörzsölés csökkenti a szervezet kortizon szintjét, mely által hatékonyabb lesz az immunrendszert. Ha nincs időnk elmenni a fürdőbe vagy a masszőrhöz, feküdjünk le a földre, tegyünk a hátunk alá egy habszivacs görgőt, és guruljunk rajta lassú föl-le mozgással.

Csökkentsük a kalóriát

Már azoknál is egészségesebb T-sejteket lehetett kimutatni, akik kalóriabevitelünket csak 10 százalékkal csökkentették, valószínűleg azért, mert a túlsúly bizonyos immunrendszert elnyomó hormonok kibocsájtására ösztönzi a szervezetet. Ha nap közben megéhezünk, legyen kéznél cukormentes rágógumi, a tejeskávénkat pedig cseréljük zöld teára. Így nemcsak kalóriát takarítunk meg, de a fertőzéseknek is jobban ellen tudunk állni.

A nagy társaság is növeli ellenálló képességünket

Kimutatták, hogy akinek nagy családja, sok ismerőse, barátja van, kevésbé fogékony a fertőzésekre, mint a magányosok. Ezen kívül, az egyedülállóknál gyakori emelkedett stressz-szint negatív hatással van az immunrendszerre is.

Fogyasszunk több D-vitamint

A D-vitamin erősíti a csontokat, küzd a gyulladás ellen, javítja a hangulatunkat, de újabban az is kiderült, hogy a fertőzések ellen is véd. Mivel az étkezés során nem kerül a szervezetünkbe elegendő D-vitamin, ajánlatos kiegészíteni napi 1000 IU-val. Télen akár ennek a kétszeresét is szedhetjük, mert ilyenkor nem elég erős a napsugárzás. Bőrgyógyászati okokból óvakodjunk azonban a túlzott napozástól.

immunerősítés, immunrendszer, nátha

2013-02-04 20:20:50

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop