Náthás egér

Brit kutatók olyan génmódosított egereket állítottak elő, amelyek képesek arra, hogy náthásak legyenek. Eddig nem volt lehetséges kistestű laboratóriumi állatokat rhinovírussal megfertőzni, mely a nátha leggyakoribb kórokozója, és asztmás rohamot válthat ki.


Náthaűzés

Életünk folyamán átlagosan kétszáz alkalommal dönt ágynak bennünket meghűlés. Kellemetlen tüneteivel házilagos módszerekkel is sikeresen felvehetjük a harcot!


Hideget a meghűlés ellen?

Bármilyen furcsa, testünket a fertőzések elkerülése érében leginkább hideg vízzel edzhetjük meg. Sebastian Kneipp tiszteletes csodatévő hideg vizes kúrájával elkerülhető a megfázás. Érdemes hát kipróbálni!


A mamának igaza van: nátha ellen öltözzünk fel melegen!

Ha kihűl a testünk, nedves a hajunk vagy a lábunk, náthásak leszünk. A korábbi kutatások általában elvetették, hogy kapcsolat lenne a lehűlés okozta megfázás és a vírusfertőzések között. Most brit kutatók a közönséges nátha tanulmányozása során megállapították, hogy a „megfázás” valóban hozzájárulhat a vírusos megbetegedések kialakulásához.


Esélytelen influenza

A víruseredetű nátha mindannyiunkat veszélyezteti, hiszen nem zárkózunk elefántcsonttoronyba. Óhatatlanul kapcsolatba kerülünk betegekkel óvodában, iskolában, munkahelyen, tömegközlekedési eszközökön. De az orvosi váróteremben is könnyen elkaphatunk bármit. Vajon felvértezhetjük-e magunkat valamiképpen jó előre a vírusok ellen?


Tippek a nátha túléléséhez

Forró tea, C-vitamin, sál és sapka... A legjobb, ha nem kapjuk el thát! De mi van, ha mégis? Ha nem szelel, eldugul a nózi, vagy éppen ellenkezőleg, folyik, csöpög és olyan, mintha borvirágos lenne...


Nincs ellenszere a közönséges náthának?

Annak ellenére, hogy időként felröppennek a sajtóban hírek arról, hogy végre látótávolságba került a közönséges nátha ellenszere, a kutatók egyáltalán nem kerültek közelebb a megoldáshoz. A helyzet az, hogy bonyolultabbnak bizonyult egy ilyen alapvető, sőt, bátran mondhatjuk, közönséges betegség gyógyítása, mint ahogy az 50-es évek végén és a 60-as évek elején gondolták volna, amikor először fedeztek fel különféle náthavírusokat a kutatók.


Balzsam a légutaknak - Náthaűző illatos tippek télvíz idejére

A nedves, hideg évszakban erőre kapnak az influenzavírusok és néhány kellemetlenkedő baktérium is. Ilyentájt egyre gyakoribbá válnak a megfázások és a légúti megbetegedések…


Izzasztófürdő náthásoknak

Először tisztítani, aztán gyógyítani! – vallják a természetgyógyászok. Ahhoz, hogy ez a feltétel teljesüljön, izzadásra, böjtre, bőséges folyadékfogyasztásra van szükség, amikor náthásak vagyunk. A következőkben összefoglaljuk mindazokat a tennivalókat, amelyekkel felgyorsíthatjuk gyógyulásunk folyamatát.


Náthakúra

A kellemetlen tünetek mindannyiunk számára jól ismertek: fáj a torkunk, nyeléskor pedig még ég is. Eldugul, vagy éppen csöpög az orrunk. Kilúgozottnak érezzük magunkat, minden tagunk fáj, semmihez sincs kedvünk…


| | | 4 | |

Web Design & Development Prowebshop