Mit tegyünk, ha náthásak vagyunk?

A közönséges náthát nem lehet meggyógyítani. A legfontosabb teendő, hogy sok folyadékot fogyasszunk, ezzel megelőzhető, hogy egy második betegség is kialakuljon. Ne igyunk kávét, teát és kólát, melyek koffeint tartalmaznak, ami vízvesztést okoz. Ami az evést illeti, hallgasson az étvágyára. Ha nem igazán éhes, egyen egyszerű ételeket: főtt rizst vagy húslevest.


Kórokozók a távkapcsolón is

Ha valaki tüsszög és szipog a családban, lehet, hogy a fertőzés forrását a hűtő ajtaján, vagy a televízió távkapcsolóján kell keresni. Egy vizsgálat szerint a náthás emberek kórokozói napokig megélnek az ilyen helyeken.


Náthás egér

Brit kutatók olyan génmódosított egereket állítottak elő, amelyek képesek arra, hogy náthásak legyenek. Eddig nem volt lehetséges kistestű laboratóriumi állatokat rhinovírussal megfertőzni, mely a nátha leggyakoribb kórokozója, és asztmás rohamot válthat ki.


Náthaűzés

Életünk folyamán átlagosan kétszáz alkalommal dönt ágynak bennünket meghűlés. Kellemetlen tüneteivel házilagos módszerekkel is sikeresen felvehetjük a harcot!


Hideget a meghűlés ellen?

Bármilyen furcsa, testünket a fertőzések elkerülése érében leginkább hideg vízzel edzhetjük meg. Sebastian Kneipp tiszteletes csodatévő hideg vizes kúrájával elkerülhető a megfázás. Érdemes hát kipróbálni!


A mamának igaza van: nátha ellen öltözzünk fel melegen!

Ha kihűl a testünk, nedves a hajunk vagy a lábunk, náthásak leszünk. A korábbi kutatások általában elvetették, hogy kapcsolat lenne a lehűlés okozta megfázás és a vírusfertőzések között. Most brit kutatók a közönséges nátha tanulmányozása során megállapították, hogy a „megfázás” valóban hozzájárulhat a vírusos megbetegedések kialakulásához.


Esélytelen influenza

A víruseredetű nátha mindannyiunkat veszélyezteti, hiszen nem zárkózunk elefántcsonttoronyba. Óhatatlanul kapcsolatba kerülünk betegekkel óvodában, iskolában, munkahelyen, tömegközlekedési eszközökön. De az orvosi váróteremben is könnyen elkaphatunk bármit. Vajon felvértezhetjük-e magunkat valamiképpen jó előre a vírusok ellen?


Tippek a nátha túléléséhez

Forró tea, C-vitamin, sál és sapka... A legjobb, ha nem kapjuk el thát! De mi van, ha mégis? Ha nem szelel, eldugul a nózi, vagy éppen ellenkezőleg, folyik, csöpög és olyan, mintha borvirágos lenne...


Nincs ellenszere a közönséges náthának?

Annak ellenére, hogy időként felröppennek a sajtóban hírek arról, hogy végre látótávolságba került a közönséges nátha ellenszere, a kutatók egyáltalán nem kerültek közelebb a megoldáshoz. A helyzet az, hogy bonyolultabbnak bizonyult egy ilyen alapvető, sőt, bátran mondhatjuk, közönséges betegség gyógyítása, mint ahogy az 50-es évek végén és a 60-as évek elején gondolták volna, amikor először fedeztek fel különféle náthavírusokat a kutatók.


Balzsam a légutaknak - Náthaűző illatos tippek télvíz idejére

A nedves, hideg évszakban erőre kapnak az influenzavírusok és néhány kellemetlenkedő baktérium is. Ilyentájt egyre gyakoribbá válnak a megfázások és a légúti megbetegedések…


| | | 4 | |

Web Design & Development Prowebshop