ÚJ

Makacs nátha

Többnyire a megfázás három nap alatt érkezik meg, három napig tombol, és három nap, amíg lecseng. Ez azonban már egyre kevésbé igaz. Az emberek többsége egész télen át szenved a náthától, tüsszög, fújja az orrát, kapar a torka, köhög, fáj a feje, levert. Néha rövid időre enyhülnek a tünetek, egyesek átmenetileg teljesen eltűnnek, majd újra fellángolnak. És amikor végre az első tavaszi napsugár kicsalja az embert a szabad levegőre, a hétvégét végre kint lehet tölteni, sétálgatunk vagy üldögélünk a kávéház teraszán újra kezdődik elölről az egész! Úgy érezzük, hogy a megfázás még mindig ott bujkál bennünk, és soha nem lesz vége.


Nátha - az orrdugulás kezelése

Legalább annyiféle szer van a nátha ellen, mint amennyi náthavírus. Az orrcsepptől az orrspray-n keresztül a különböző hatóanyagú kenőcsökig és gélekig igen gazdag a választék. Ezek előnye, hogy használatukhoz legfeljebb pár másodpercre van szükség és e készítmények bárhol használhatók: irodában, villamoson, moziban.


Helyes a figyelmeztetés a megfázás elleni gyógyszeren

Országszerte helyeslés fogadta a népszerű fogyasztótablettákra és megfázás elleni gyógyszerekre vonatkozó új biztonsági figyelmeztetést, mert a szakembereket már régóta aggasztja a tömegesen kapható gyógyszerek veszélye.


Az orvos válaszol : Gyakori nátha

Kérdés: 43 éves férfi vagyok, New Yersey-ben lakom. Mostanában gyakrabban küszködöm a náthával, mint korábban. Egészséges étrenden élek és hetente kétszer-háromszor edzem magam. Létezik olyan egyszerű laborvizsgálat, amellyel ki lehetne mutatni, vajon meggyengült-e az immunrendszerem? Tud ajánlani valami módszert immunrendszerem erősítésére?


Internet információ a nátháról és az influenzáról

"Egészségedre!" Igen, itt van a nátha- és influenzaszezon, erről árulkodnak a tömött sorok a gyógyszertárakban. Nem tudod eldönteni, te melyiket kaptad meg? Nem vagy biztos benne, fordulj-e orvoshoz, vagy egyszerűen csak kapj be még egy aszpirint? Végy egy csomag papírzsebkendőt és ülj le a képernyő elé.


Akcióban a náthavírus

A közönséges náthát okozó különféle vírusok régóta kifognak a tudósokon, akik hatékonyabb gyógymódokat vagy vakcinát próbálnak meg kifejleszteni.


Nátha vagy influenza?

A szakember szerint kevéssé ismert tény, hogy nemcsak az influenzát, a náthát is vírusok okozzák. E két megbetegedés kiváltásáért felelős vírusok egymástól eltérő víruscsaládok tagjai. A nátha és az influenza apró kórokozói egyaránt a légzőrendszeren át jutnak szervezetünkbe. Önálló szaporodásra nem képesek, így a nyálkahártyán megtelepedve, a gazdasejtekbe beépülve sokszorozódnak. A köhögéskor, tüsszentéskor a levegőbe kerülő számtalan fertőzött cseppecske útján egyik emberről a másikra terjed a fertőzés. Tüneteket még nem tapasztaló, de a vírust már hordozó egyén is terjesztheti a betegséget.


Gyógyfüvek nátha ellen

A négy elem elvén felépülő hagyományos antik-középkori orvostudomány nagyon sok (talán a legtöbb) betegséget a víz elemnek, vagyis a hideg és a nedves minőségek kombinációjának tulajdonította. Ezeket mai szóval hurutos megbetegedéseknek hívjuk. A galénoszi betegségkép szerint e nyálkák az agyból folynak alá, és főképpen a légutakat valamint a tüdőt károsítják.


| | | | | 6

Web Design & Development Prowebshop