Súlyosbodik az Ebola-járvány Guineában, a szomszédos államok aggódnak

Egyre súlyosbodik az Ebola-járvány Guineában, már a fővárosban, Conakryban is regisztráltak bizonyított megbetegedéseket. A vírus terjedése a környező országokat is aggodalommal tölti el.

Ebola, vírus, járvány, vírus | MTI Hírek11
Conackryban eddig öten fertőződtek meg, a betegeket elkülönítették a Donka kórházban, családjuk pedig karanténba került.

Az országban január óta összesen százhárom megbetegedést regisztráltak, közülük eddig hatvanhatan vesztették életüket. A járvány leginkább az ország délkeleti részén terjed.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint a ragály a szomszédos országokra is átterjedt, Libériában nyolc, Sierra Leonéban pedig hat esetet jegyeztek fel.

"Nagyon aggódunk a komoly regionális fenyegetést jelentő járvány miatt" - olvasható a tizenöt államot tömörítő Nyugat-afrikai Államok Gazdasági Közössége (Cedeao) által kiadott sajtóközleményben.

Francia, olasz és német orvos specialisták érkeztek csütörtökön a guineai fővárosba, az Orvosok határok nélkül segélyszervezet pedig 33 tonna gyógyszert és egészségügyi felszerelést küldött a térségbe.

Az Ebola vírusa Afrikában van jelen és vérrel, illetve más testnedvvel terjed. A betegség tünetei közé tartozik többek között a hirtelen felszökő láz, hasmenés, hányás és bizonyos esetekben a belső vérzés.

A betegség hatására összeomlik a szervezet véralvasztó képessége, fellép az elvérzés veszélye, és a betegség végzetessé válik. A vírust a Kongó egyik mellékfolyója után nevezték el, ahol a kórokozót 1976-ban felfedezték.
| ebola, vírus, járvány
2014-03-29 02:15:51
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop