ENSZ: tombol az Ebola Nyugat-Afrikában

Tombol az Ebola-járvány Nyugat-Afrikában; az Egészségügyi Világszervezet (WHO) keddi közleménye szerint február óta 603-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, és mindössze a múlt héten legkevesebb hatvannyolcan vesztették életüket az érintett afrikai országokban: Guineában, Sierra Leonéban és Libériában.

Ebola, vírus, fertőzés, vírus | MTI Hírek11
A WHO közölte, hogy július 8-12. között nyolcvanöt új megbetegedést észleltek a térségben.

A libériai hatóságok kedden arról számoltak be, hogy hétfőig 94 emberrel végzett az országban a halálos kór, és 163-ra emelkedett a megbetegedések száma.

A nemzetközi és helyi egészségügyi szakemberek nehezen tudják elérni az érintett közösségeket, mivel a helyiek félnek a kívülállóktól, akik szerintük inkább terjesztik az Ebolát, mintsem harcolnak ellene.

Dan Epstein, a WHO szóvivője egy genfi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a világszervezet munkatársait ellenségesen, gyanakodva fogadják a térségben. Hozzátette, a WHO jelenleg arra összpontosít, hogy a három nyugat-afrikai országban felkutassa azokat az embereket, akik kapcsolatba kerülhettek Ebola-vírussal fertőzött betegekkel, és megfigyelés alatt tartsák őket a rákövetkező 21 napban, a vírus lappangási ideje alatt.

Az Ebola tünetei közé tartozik a hirtelen felszökő láz, a hasmenés, a hányás és bizonyos esetekben a belső vérzés. A betegségre nincs orvosság, sem gyógymód. A vírus hatására összeomlik a szervezet véralvasztó képessége, fellép az elvérzés veszélye, majd a betegség végzetessé válik. Az első járványokban a betegek 90 százaléka elhunyt, de a halálozások aránya még ma is meghaladja a 60 százalékot.

| Ebola, vírus, fertőzés
2014-07-16 17:55:16
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop