Több európai országban Ebola-gyanús betegeket tesztelnek, egy haláleset

Meghalt Macedóniában egy brit férfi, aki gyanú szerint az Ebola vírus hordozója volt - közölte csütörtökön egy magas rangú macedón kormányzati tisztségviselő.

Egy másik brit állampolgár is a betegség tüneteit mutatta - tette hozzá a névtelenségéhez ragaszkodó illetékes a brit hírügynökséggel, anélkül, hogy további részletekbe bocsátkozott volna.

Csehországban Ebola gyanúja merült fel egy 1958-as születésű cseh férfinál, aki 22 napja érkezett haza Libériából - közölte csütörtökön Vladimir Valenta egészségügyi főfelügyelő. A férfit, akinek láza van, de más Ebola-tüneteket nem mutat, megelőző intézkedésként a prágai Na Bulovce kórházba szállították.

Spanyolországban csütörtökön rosszabbodott annak az ápolónőnek az állapota, aki egy Afrikából hazatért, Ebolában megbetegedett spanyol paptól fertőződött meg. A 44 éves Teresa Romero az első személy, aki Afrikán kívül kapta el a járványt.

Madridban további négy embert különítettek el, akiknél felmerült a fertőzés gyanúja. Összesen már hét embert helyeztek elkülönítőbe, de eddig csak az ápolónő tesztje volt pozitív közülük. A többiek között van az ápolónő férje és két orvos, akik kezelték őt. Három másik embert már elengedtek az elkülönítőből szerdán este, miután tesztjük negatív lett.

| Ebola, vírus, fertőzés, járvány
2014-10-10 16:35:58
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop