Belföldi egészségügyi akciócsoportot állít fel a Pentagon az ebola elleni küzdelemre

A Pentagon egy 30 fős, gyorsan bevethető egészségügyi akciócsoportot hoz létre, amely képes lesz 72 órán belül az Egyesült Államok bármely pontján kezelésbe venni ebolás betegeket - közölte vasárnap John Kirby ellentengernagy, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.

Ebola, járvány, fertőzés | MTI Hírek11 | Pogár, D.
A novemberben felálló egység öt orvosból 20, ápolóból és kiképzőkből áll majd. A gyorsreagálású egység feladata a polgári egészségügyi személyzet kisegítése lesz. Az egység külföldön nem vesz majd részt az ebola elleni küzdelemben, így Nyugat-Afrikában sem, ahová 3900 amerikai katonát vezényelnek a járvány elleni küzdelemre.

Az ebolás betegeket ápoló amerikai egészségügyi szakemberek védőruhája az új előírások értelmében ezentúl nem hagyhat fedetlenül semmilyen bőrfelületet. Ezt vasárnap Anthony Fauci, az allergiával és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet vezetője jelentette be, aki erről négy jelentős amerikai televíziós csatornának is nyilatkozott.

Az Egyesült Államokban a védőruha tekintetében eddig az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) előírásai voltak mérvadóak.

Vasárnap éjfélkor lejár a Dallasban október 8-án elhunyt ebolás beteg, Thomas Eric Duncan menyasszonya, Louise Troh karanténja. A kór lappangási ideje 21 nap, a nőt annak lejártáig tartják megfigyelés alatt.

| Ebola, járvány, fertőzés
2014-10-20 12:05:21
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop