Ebola - Washington tovább szigorítja a Nyugat-Afrikából érkezőkkel szembeni korlátozásokat

Az Egyesült Államok tovább szigorítja az ebolajárvány által leginkább sújtott három nyugat-afrikai országból érkezőkkel szembeni korlátozásokat, ezentúl minden utast 21 napon keresztül megfigyelés alatt fognak tartani.

Tom Frieden, az amerikai járványügyi hatóság (CDC) igazgatója elmondta, hogy az újabb intézkedés hétfőn lép életbe, és állampolgárságtól függetlenül minden utasra, a térségből hazatérő amerikai segélyszervezeti alkalmazottakra és újságírókra is vonatkozik.

A tájékoztatás szerint a Nyugat-Afrikából érkezetteknek mindennap be kell majd számolniuk egészségi állapotukról az állami és helyi egészségügyi hatóságoknak. Az érintetteknek naponta meg kell mérniük a testhőmérsékletüket, és közölniük kell, hogy nem észlelik-e az ebola más tüneteit. A betegség tünetei közé tartozik egyebek közt a hirtelen felszökő láz, a hasmenés, a hányás és bizonyos esetekben a belső vérzés.

Washington kedden vezetett be utazási korlátozásokat a Libériából, Sierra Leonéból és Guineából érkező utasokkal szemben, akik ezentúl csak öt kijelölt repülőtéren keresztül léphetnek be az Egyesült Államok területére, ahol egyebek mellett kézi szkenneres testhőmérséklet-mérésnek kell alávetniük magukat.

Maguk a járvány sújtotta országok elvileg eddig is kötelesek voltak már a felszállás előtt megszűrni a tőlük kiutazókat.

A hét országban regisztrált 9200 ebolás megbetegedés túlnyomó többsége Libériában, Sierra Leonéban, Guineában történt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legutóbbi adatai szerint eddig 4500-an haltak meg a betegségben. A WHO elismerte, ezek az adatok időnként jóval a tényleges számok alatt lehetnek.

| Ebola, vírus, fertőzés, járvány
2014-10-25 00:32:51
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop