Megindultak az uniós egészségügyi segélyszállítmányok az ebolajárvány által sújtott Nyugat-Afrikába

Megkezdődött csütörtökön kilenc európai uniós tagállam - köztük Magyarország - által összeállított egészségügyi segélyszállítmányok eljuttatása az ebolajárvány által sújtott nyugat-afrikai országokba.

Ebola, járvány, fertőzés | MTI Hírek11
A nap folyamán Hollandiából teherhajó indult útnak, fedélzetén mentőautókkal, mobilkórházak és laboratóriumok létesítéséhez szükséges eszközökkel, felszereléssel, illetve egyéb, az egészségügyi ellátást szolgáló anyagokkal. A szállítmányt az ENSZ gyermekalapjával, az UNICEF-fel közösen Ausztria, Belgium, a Cseh Köztársaság, Finnország, Hollandia, Magyarország, Nagy-Britannia, Románia és Szlovákia állította össze.

Luxemburg eközben - az EU-országok közül elsőként - két speciális kialakítású repülőgépet ajánlott fel arra, hogy evakuálhassák Afrikából a különböző nemzetközi egészségügyi-humanitárius szervezetek olyan munkatársait, akiket megfertőzött a vírus.

Az unió és tagállamai immár több mint egymilliárd eurót ajánlottak fel a nyugat-afrikai ebolajárvány leküzdésének céljára - jelentette be Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság vezető szóvivője.

| ebola, járvány, fertőzés
2014-11-06 21:23:02
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop