Újranyitják az ebolajárvány miatt bezáratott iskolákat Guineában

Újranyitják az ebolajárvány miatt bezáratott iskolákat Guineában - jelentette be pénteken a nyugat-afrikai ország egészségügyi minisztere.

Ebola, járvány, fertőzés | MTI Hírek12
Remy Lamah arról tájékoztatta az AP amerikai hírügynökséget, hogy az érintett iskolák hétfői újranyitását a helyzet javulása tette lehetővé.

Libériában a következő hónapban fogják újrakezdeni a tanítást a korábban bezárt oktatási intézményekben. A járvány által leginkább sújtott Sierra Leonéban azonban továbbra is zárva maradnak az iskolák. "Elemezzük a helyzetet, és utána hozunk döntést" - mondta a Sierra Leone-i egészségügyi miniszter.

David Nabarro, az ENSZ ebolaügyi koordinátora közölte, hogy a térségben az új megbetegedések száma az előző héten volt a legalacsonyabb augusztus közepe óta. A tisztségviselő mindemellett leszögezte, hogy továbbra is sok a tennivaló a kór megfékezése érdekében.

A rendkívül fertőző, halálos vérzéses láz 2013 decemberében jelent meg ismét Guineában, és a járvány a szomszédos Libériára és Sierra Leonéra is átterjedt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb adatai szerint a mostani - az eddigi legsúlyosabb - ebolajárványban mintegy 21 ezer ember fertőződött meg, és közülük több mint 8300-an haltak bele a kórba.

| ebola, járvány, fertőzés
2015-01-16 21:17:10
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop