Ebolajárvány tört ki a Kongói Demokratikus Köztársaságban

Ebolajárvány szedi áldozatait a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Az afrikai ország északnyugati részén, Équateur tartományban már 17-en haltak bele a vérzéses lázzal járó betegségbe az egészségügyi minisztérium keddi tájékoztatása szerint.

Ebola, ebolajárvány, Kongó | MTI Hírek13 | MTI
A tárca közölte, hogy 21 megbetegedésről és 17 halottról tájékoztatták május 3-án, hozzátéve, hogy "nemzetközi jelentőségű közegészségügyi vészhelyzetről" van szó.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban a mostani a kilencedik ebolajárvány 1976 és azóta, hogy a betegséget először észlelték. A vírus az ország keleti felében található Ebola folyóról kapta a nevét, ahol az első eseteket jegyezték fel.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban kevesebb mint egy éve ütötte fel a fejét legutóbb a kór, amelyben akkor nyolcan betegedtek meg, közülük négyen haltak bele.

A vírus hordozója nem ismert, a feltételezések szerint denevérek terjesztik. Az embert általában a fertőzött állattal való érintkezés útján betegíti meg, például fertőzött vadhús által.

Az ország hatalmas, és a távoli tájakon az ebolás eseteket általában viszonylag könnyen el tudják szigetelni a hatóságok.

A legsúlyosabb ebolajárvány legalább 11 ezer ember életét követelte 2014-2015-ben Nyugat-Afrikában. A járvány által leginkább sújtott három országot, Sierra Leonét, Guineát és Libériát végül 2016-ban nyilvánította ebolamentesnek az Egészségügyi Világszervezet.

| ebola, ebolajárvány, kongó
2018-05-09 11:27:57


Web Design & Development Prowebshop