ÚJ

Ebola: még egy új kísérleti gyógyszer

Egy új kísérleti gyógyszer meggyógyította az ebolavírussal fertőzött majmokat, a TKM-Ebola-Guinea nevű szert a vírus Makona törzse ellen fejlesztették ki amerikai kutatók, ez a törzs okozta a Nyugat-Afrikában több mint egy éve tomboló ebola járványt.


Megállt az ebolafertőzések számának csökkenése a WHO szerint

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb jelentése szerint az elmúlt hetekben megállt az ebolafertőzések csökkenése az érintett országokban.


Ebola - "Marshall-terv"

A második világháború utáni újjáépítést segítő Marshall-terv mintájára egy nyolcmilliárd dolláros segélyprogramot sürgetett a nemzetközi közösségtől az ebola által legjobban sújtott három nyugat-afrikai ország.


Nem ebolás a gyanús tünetekkel kezelt szlovén nő

Negatívnak bizonyult annak a szlovén nőnek az ebolatesztje, akit a betegség gyanújával múlt héten szállítottak magas lázzal a ljubljanai kórházba – közölte a szlovén sajtó hétfőn.


Ebolagyanús tünetekkel szállítottak kórházba egy beteget Ljubljanában

A ljubljanai klinikai központ orvosai csütörtökön rendkívüli sajtókonferencián bejelentették, hogy nagy valószínűséggel ebolás beteget kezelnek - közölte a Delo című szlovén napilap.


Ebola: szex?

Csaknem fél évvel az ebolából való gyógyulás után is kimutatták a kórokozó nyomait egy libériai férfi ondójában - jelentette be szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A szervezet vizsgálja, hogy egyetlen, kivételes esetről van-e szó, vagy lehetséges, hogy az emberek egy része hosszú időn át megőrzi szervezetében a vírus nyomait. Eddig egyetlen esetről volt tudomás.


Ebola - Nyolc hónap után újranyitották az iskolákat Sierra Leonéban

Nyolc hónap szünet után kedden újranyitották az iskolákat Sierra Leonéban. A több mint 8 ezer tanintézetet az ebolajárvány miatt zárták be.


Ebola - csökken a kockázat

Az ebola járvány még mindig veszélyt jelent bizonyos országokra, a betegség nemzetközi terjedésének kockázata azonban egyre csökken - közölte az Egészségügyi Világszervezet.


Ebola - Egészségügyi szükségállapotot hirdettek ki Guinea egyes részein

Egészségügyi szükségállapotot hirdettek ki Guinea öt régiójában, hogy rávegyék a lakosságot az ebola elleni óvintézkedések betartására.


Meghalt az utolsó ismert ebolafertőzött Libériában

Meghalt az ebolavírussal fertőzött utolsó ismert beteg Libériában - közölték egészségügyi források szombaton.


| | | | | | | 8 | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop