ÚJ

Megszüntetik az ebolajárvány miatti ellenőrzéseket a csehországi repülőtereken

Május elsejével megszüntetik a csehországi nemzetközi repülőtereken az ebola-fertőzés veszélye miatt tavaly októberben bevezetett ellenőrzéseket - jelentette be az egészségügyi minisztérium szóvivője, Stepánka Cechová.


Csaknem 11 ezerrel több maláriás halt meg Nyugat-Afrikában az ebola miatt

Az ebolajárvány következményeként csaknem 11 ezerrel több halálos áldozatot szedett a malária is Nyugat-Afrikában - vélik brit kutatók.


Ebola: még egy új kísérleti gyógyszer

Egy új kísérleti gyógyszer meggyógyította az ebolavírussal fertőzött majmokat, a TKM-Ebola-Guinea nevű szert a vírus Makona törzse ellen fejlesztették ki amerikai kutatók, ez a törzs okozta a Nyugat-Afrikában több mint egy éve tomboló ebola járványt.


Megállt az ebolafertőzések számának csökkenése a WHO szerint

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb jelentése szerint az elmúlt hetekben megállt az ebolafertőzések csökkenése az érintett országokban.


Ebola - "Marshall-terv"

A második világháború utáni újjáépítést segítő Marshall-terv mintájára egy nyolcmilliárd dolláros segélyprogramot sürgetett a nemzetközi közösségtől az ebola által legjobban sújtott három nyugat-afrikai ország.


Nem ebolás a gyanús tünetekkel kezelt szlovén nő

Negatívnak bizonyult annak a szlovén nőnek az ebolatesztje, akit a betegség gyanújával múlt héten szállítottak magas lázzal a ljubljanai kórházba – közölte a szlovén sajtó hétfőn.


Ebolagyanús tünetekkel szállítottak kórházba egy beteget Ljubljanában

A ljubljanai klinikai központ orvosai csütörtökön rendkívüli sajtókonferencián bejelentették, hogy nagy valószínűséggel ebolás beteget kezelnek - közölte a Delo című szlovén napilap.


Ebola: szex?

Csaknem fél évvel az ebolából való gyógyulás után is kimutatták a kórokozó nyomait egy libériai férfi ondójában - jelentette be szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A szervezet vizsgálja, hogy egyetlen, kivételes esetről van-e szó, vagy lehetséges, hogy az emberek egy része hosszú időn át megőrzi szervezetében a vírus nyomait. Eddig egyetlen esetről volt tudomás.


Ebola - Nyolc hónap után újranyitották az iskolákat Sierra Leonéban

Nyolc hónap szünet után kedden újranyitották az iskolákat Sierra Leonéban. A több mint 8 ezer tanintézetet az ebolajárvány miatt zárták be.


Ebola - csökken a kockázat

Az ebola járvány még mindig veszélyt jelent bizonyos országokra, a betegség nemzetközi terjedésének kockázata azonban egyre csökken - közölte az Egészségügyi Világszervezet.


| | | | | | | 8 | | |

Web Design & Development Prowebshop