ÚJ

Meghalt az utolsó ismert ebolafertőzött Libériában

Meghalt az ebolavírussal fertőzött utolsó ismert beteg Libériában - közölték egészségügyi források szombaton.


A gyerekeknél még veszélyesebb az ebola

Az ebola vírus gyakrabban okoz halált a gyerekeknél, mint a felnőtteknél - állapította meg egy új tanulmány, mely a New England Journal of Medicine című orvosi folyóiratban jelent meg.


Újabb ebolamegbetegedés történt a járvány végében reménykedő Libériában

Újabb ebolás fertőzést tártak fel a hatóságok pénteken Libériában, ahol az elmúlt hetekben nem történt újabb megbetegedés, és az egészségügyi hatóságok abban reménykedtek, hogy rövidesen véget ér a járvány.


Az ebolajárvány súlyossága

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) diplomáciai és gazdasági érdekek miatt, a szükségtelen pánikkeltés elkerülésére hivatkozva hónapokon keresztül nem volt hajlandó nemzetközi egészségügyi vészhelyzetnek minősíteni a nyugat-afrikai ebolajárványt, holott helyszínen tartózkodó szakértői és középvezetők már jóval korábban felismerték a helyzet súlyosságát - állította belső dokumentumokra, valamint szakértőkkel és az érintettekkel készített interjúkra hivatkozva az AP amerikai hírügynökség.


Az ebolafertőzöttek közül minden ötödik gyerek

Az ebolajárvány során a Sierra Leonéban, Libériában és Guineában regisztrált több mint 24 ezer fertőzött közül mintegy ötezer gyerek - derült ki az UNICEF jelentéséből.


Ebola vakcina: harmadik fázis

Megkezdik a nyugat-afrikai Guineában a fejlesztésben legelőrehaladottabb fázisban lévő ebola elleni oltóanyag klinikai vizsgálatának a forgalomba hozatal előtti utolsó, harmadik fázisát - jelentette be közleményben Margaret Chan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.


WHO: nőtt az új ebolamegbetegedések száma Guineában és Sierra Leonéban

A múlt héten nőtt az új ebolás megbetegedések száma Guineában és Sierra Leonéban, Libériából azonban tavaly május óta most először nem jelentettek új esetet - derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön közzétett helyzetértékelésből.


Ebola - Afrikai vezetők új Marshall-tervet sürgetnek

A második világháború utáni Európa újjáépítését segítő Marshall-tervhez mérhető segítségnyújtást szorgalmaztak kedden, az ebolajárvány megfékezése érdekében tartott magas szintű nemzetközi konferencián Brüsszelben afrikai vezetők.


Ebola - Észak-Korea feloldja a külföldi turisták beutazásának tilalmát

Észak-Korea feloldja a külföldi turisták beutazásának tilalmát, amelyet több mint négy hónapja vezetett be, mert attól tartott, hogy behurcolják az országba az ebola betegség vírusát - közölte hétfőn két észak-koreai utazási iroda.


Ebola: egy gyógynövény hatásos lehet

Ígéretes gyógyszerkísérletek folynak egy kínai gyógynövény összetevőjével az ebola vírus ellen, mely reményekkel kecsegtet az ebola vírus legyőzésére, közölték amerikai és német kutatók.


| | | | | | | | 9 | |

Web Design & Development Prowebshop