Hogyan ébrednek fel a herpeszvírusok?

Az alvó herpeszvírusok egy korábban ismeretlen, mikroRNS által közvetített sejtmechanizmuson keresztül aktiválódnak. Erről a Würzburgi Egyetem Virológiai Tanszékének kutatócsoportja számolt be a Nature folyóiratban


Herpesz szimplex

A herpesz szimplex fertőzés visszatérő betegség, mely a bőrön és a nyálkahártyákon keletkező apró, fájdalmas, folyadékkal telt hólyagocskákkal jár.


Herpesz (újszülöttkorban)

Újszülöttekben a herpesz szimplex a jelentősebb szerveket (agy, máj, tüdő) érintő súlyos vírusos fertőzés, gyakran okoz maradandó károsodást vagy halált.


Felfedezték a fehérjét, ami aktiválja a herpeszvírust

Amerikai és brit kutatók a végére jártak egy régóta megoldhatatlannak tűnő rejtélynek azzal, hogy azonosították a herpeszvírus VP16 fehérjéjét. Ez a molekuláris kulcs, ami lehetővé teszi, hogy a herpes simplex vírus (HSV) a lappangást megszakítva a betegség kiújulását idézze elő.


Egy antivirális szer nagy dózisban megakadályozza a herpesz kitörését

Ha valaki egész évben vírusölő gyógyszert szed, az biztosan megakadályozza a genitális herpesz kialakulását azoknál, akik már fertőzöttek.


Új gyógyszerekkel a herpesz terjedése ellen

SAN DIEGO - Két új jelentés látott napvilágot a szexuális úton terjedő herpesz elleni küzdelem új megközelítéséről. Az elsőben az közlik, hogy állatkísérletek alapján remény van arra, hogy egy, a nemi aktus előtt használt krém meggátolhatja a herpeszvírus-fertőzést.


Web Design & Development Prowebshop