Tudnivalók az övsömörről

2022. 07. 20

Ha valaki átesett a bárányhimlőn, nagy a valószínűsége, hogy a vírus még mindig jelen van a szervezetében. A varicella-zoster vírus évtizedekig szunnyadhat minden tünet nélkül, és ha aktivizálódik, elindul az idegrostok mentén egészen a bőrfelszínig. Ha itt kialakulnak a fájdalmas kiütések, akkor beszélünk övsömörről.

Herpes zoster: A Biontech és a Pfizer vakcina fejlesztést jelentett be

2022. 01. 06

A mainzi székhelyű Biontech gyógyszergyár és amerikai partnere, a Pfizer közösen akarnak vakcinát fejleszteni a herpes zoster ellen.

Övsömör (herpesz zoszter)

2019. 02. 18

Az övsömör (herpesz zoszter) olyan vírusfertőzés, mely a bőrön igen fájdalmas, folyadékkal telt hólyagok megjelenésével jár. Az övsömört ugyanaz a herpeszvírus okozza, mint a bárányhimlőt.

Gyermekorvosok egyesülete: a bárányhimlő nem veszélytelen, ezért fontos a védőoltás

2017. 03. 08

A bárányhimlő nem veszélytelen betegség, minden századik kisgyermeknél komoly szövődményeket okoz, a védőoltási program ugyanakkor nemzetközi adatok szerint hatékony - közölte a Házi Gyermekorvosok Egyesülete az MTI-vel.

Évente harmincezernél többen betegednek meg bárányhimlőben

2016. 12. 18

Több mint harmincezren betegednek meg évente bárányhimlőben, de a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke nem tud arról, hogy a védőoltás bekerülne a Nemzeti Védőoltási Programba - olvasható a Magyar Hírlap pénteki számában.

Még mindig sok a bárányhimlős beteg

2016. 06. 02

A hatékony és biztonságos védőoltásokat még mindig kevesen adatják be, pedig a tüdőgyulladást és agyvelőgyulladást is okozó bárányhimlő-fertőzés, vagy a rotavírus okozta kiszáradás, amely világszerte évente félmillió áldozatot követel, csaknem teljesen megelőzhető a vakcinákkal.

Kaposvár támogatja a gyermekek bárányhimlő elleni oltását

2016. 02. 01

Támogatja a négy év alatti gyermekek bárányhimlő elleni védőoltását márciustól Kaposvár: a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők ingyen, mások hatezer forintért juthatnak hozzá a vakcinához - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t hétfőn.

Kampány indult a bárányhimlő megelőzéséért

2015. 03. 11

A bárányhimlő súlyos következményeinek megelőzésére hívja fel a figyelmet a március elején elindított "Védőoltással a bárányhimlő ellen" program. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE) által támogatott információs kampányban óvodapedagógusok és szülők kapnak részletes tájékoztatást a még ma is gyakran ártalmatlannak tartott betegségről.

Hatékony az övsömör elleni vakcina

2010. 10. 21

Egy nagyméretű tanulmány azt mutatta, hogy a Merck övsömör elleni vakcinája 70 százalékkal csökkentette a fájdalmas állapot előfordulását az ötvenes éveikben lévő felnőtteknél.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop