Szokatlanul hamar kezdődött idén az influenzajárvány az Egyesült Államokban

A szokásosnál jóval hamarabb kezdődött az Egyesült Államokban az influenzaszezon: december végéig több mint kétezren kerültek kórházba a betegség miatt, és már 18 gyerek halt meg különböző szövődmények következtében - írta honlapján a Daily Mail brit napilap.

Lyn Finelli, az amerikai betegségellenőrzési és -megelőzési központ (CDC) influenzát megfigyelő csoportjának vezető munkatársa elmondta, hogy a járvány öt héttel az influenzaszezon megszokott kezdete előtt tört ki. Hozzátette: erre legutóbb a 2003-2004-es időszakban volt példa.

Tom Skinner, a CDC szóvivője közölte, hogy a járvány még nem érte el a csúcspontját, és fokozódni fog.

A CDC legfrissebb adatai szerint 41 államból érkezett jelentés influenzás megbetegedésekről. A járvány terjedésének intenzitását jelzi, hogy egy hét alatt 16-ról 29-re nőtt azoknak az államoknak a száma, ahol fokozott a járványveszély.

A CDC közölte, hogy a december 29-vel záródó hétig összesen 2257 embert kezeltek kórházban a betegség miatt, és 18 gyermek halt meg a kór következményeként. Az intézet arra is felhívta a figyelmet, hogy az influenza tüneteit mutató betegek háromnegyede nem adatott be magának védőoltást.
| influenza, járvány, vírus, fertőzés
2013-01-08 08:42:12


data-full-width-responsive="true">