Influenza - Balog: a védőoltásra szükség van

Egyértelmű, hogy az influenza elleni védőoltásra szükség van - közölte az emberi erőforrások minisztere Baracskai József MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában, amelyet pénteken tettek közzé az Országgyűlés honlapján.

influenza, járvány, védőoltás | MTI Hírek10
Balog Zoltán válaszában felhívta a figyelmet arra, hogy az oltás nemcsak annak jelent védettséget a megbetegedéssel szemben, akit beoltanak, hanem annak családja, munkahelyi környezete számára is.

Kiemelte, hogy az influenzavírus által okozott megbetegedések súlyosságának, szövődményeinek megelőzése és a halálozások számának csökkentése érdekében az állam évente 1 millió 300 ezer adag térítésmentes oltóanyagot biztosít a fokozottan veszélyeztettek csoportjaiba tartozóknak.

A kormány az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, valamint a kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szerveinek közreműködésével, az írott és az elektronikus média, valamint az egészségügyi intézményekben kihelyezett plakátok, szórólapok útján minden évben felhívja a lakosság figyelmét az influenza elleni védőoltások fontosságára - tette hozzá a miniszter.
| influenza, járvány, védőoltás
2013-03-08 15:07:33


data-full-width-responsive="true">