OEK: még tart az influenzajárvány az országban

Továbbra is az ország egész területét érinti az influenzajárvány, az Országos Epidemiológiai Központ heti összesített tájékoztatója szerint a múlt héten 91 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz az azt megelőző 87 500-zal szemben.

influenza, járvány | MTI Hírek12
A 7. héten 11 megyében emelkedett, a fővárosban és 5 megyében csökkent, három megyében nem változott az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. Csongrád és Zala megyében 60 százalékkal, Hajdú-Bihar és Heves megyében 50 százalékkal több beteget regisztráltak, mint az előző héten, Tolnában azonban 30 százalékkal csökkent az influenza miatt orvoshoz fordulók száma.

A vírus továbbra is a gyerekeket és a fiatal felnőtteket betegíti meg, a laboratóriumi minták a legtöbb esetben az influenza A vírust azonosították.

Az országos járvány miatt a fővárosban és az ország valamennyi megyéjében rendeltek el a kórházakban teljes vagy részleges látogatási tilalmat. A részleges tilalom főként szülészeti-nőgyógyászati, koraszülött- és újszülöttosztályokat, egyes gyermekosztályokat, onkológiai klinikákat és részlegeket, intenzív terápiás, valamint ápolási osztályokat érint.

| influenza, járvány
2015-02-18 23:33:26


data-full-width-responsive="true">