Szentpéterváron az influenzajárvány miatt az orvosi rendelőintézetek hatnapos munkahétre térnek át

Szentpéterváron arra készülnek, hogy az influenzajárvány miatt az orvosi rendelőintézetek hatnapos munkahétre térnek át - közölte hétfőn az orosz nagyváros egészségügyi bizottságának elnökhelyettese.

Tatyjana Zaszuhina elmondta, most készítik elő a pótlólagos intézkedéseket arra, hogy áttérjenek a hatnapos munkahétre, továbbá arra, hogy megerősített ügyeletet tartsanak a munkaszüneti- és ünnepnapokon.

Az egészségügyi dolgozók erős leterheltsége miatt a hatóságok segítségért fordultak az orvosi egyetemekhez is, azt kérve tőlük, hogy pótlólagos erőkkel járuljanak hozzá a körzeti betegellátáshoz.

A szentpétervári egészségügyi bizottság adatai szerint influenzás és más vírusos légúti megbetegedéssel december utolsó három hetétől napjainkig mintegy 250 ezer ember fordult orvoshoz.

Az egészségügyi intézményekben mintegy másfélezer pótlólagos fekvőhelyet létesítettek a felnőtteknek és a gyerekeknek.

Zaszuhina hozzátette, hogy bár több gyerek betegedett meg, mint felnőtt, ez utóbbiaknál sokkal súlyosabb a fertőzés lefolyása.

A városban egyébként pénteken jelentették be, hogy influenzajárvány van. Az előzetes adatok szerint Szentpéterváron naponta 11-12 ezren betegednek meg, ebből 7-8 ezer a gyerek.

| influenza, vírus, fertőzés, járvány, Szentpétervár
2016-01-25 22:43:58


Web Design & Development Prowebshop