Szentpéterváron az influenzajárvány miatt az orvosi rendelőintézetek hatnapos munkahétre térnek át

Szentpéterváron arra készülnek, hogy az influenzajárvány miatt az orvosi rendelőintézetek hatnapos munkahétre térnek át - közölte hétfőn az orosz nagyváros egészségügyi bizottságának elnökhelyettese.

Tatyjana Zaszuhina elmondta, most készítik elő a pótlólagos intézkedéseket arra, hogy áttérjenek a hatnapos munkahétre, továbbá arra, hogy megerősített ügyeletet tartsanak a munkaszüneti- és ünnepnapokon.

Az egészségügyi dolgozók erős leterheltsége miatt a hatóságok segítségért fordultak az orvosi egyetemekhez is, azt kérve tőlük, hogy pótlólagos erőkkel járuljanak hozzá a körzeti betegellátáshoz.

A szentpétervári egészségügyi bizottság adatai szerint influenzás és más vírusos légúti megbetegedéssel december utolsó három hetétől napjainkig mintegy 250 ezer ember fordult orvoshoz.

Az egészségügyi intézményekben mintegy másfélezer pótlólagos fekvőhelyet létesítettek a felnőtteknek és a gyerekeknek.

Zaszuhina hozzátette, hogy bár több gyerek betegedett meg, mint felnőtt, ez utóbbiaknál sokkal súlyosabb a fertőzés lefolyása.

A városban egyébként pénteken jelentették be, hogy influenzajárvány van. Az előzetes adatok szerint Szentpéterváron naponta 11-12 ezren betegednek meg, ebből 7-8 ezer a gyerek.

| influenza, vírus, fertőzés, járvány, Szentpétervár
2016-01-25 22:43:58


Influenza – Itt az oltás

Elsősorban a súlyos szövődmények elkerülése miatt érdemes beadatni az influenza elleni védőoltást - írja a Népszava annak kapcsán, hogy a napokban megérkezett a véd...


Új influenza elleni gyógyszer

Az FDA 20 év után engedélyezett egy új influenza elleni gyógyszert. A Xofluza (baloxavir marboxil) influenza elleni antivirális készítményből a tünetek (láz, fájdalom,...


Vége az influenzajárványos időszaknak

Véget ért az influenzajárványos időszak, már csak a járványküszöb alatti megbetegedésszámot regisztráltak az influenzafigyelő szolgálatban részt vevő orvosok - der...


Visszavonulóban a járvány

Az előző héten felére csökkent az influenza miatt orvoshoz fordulók száma; a március 12-18. közötti időszakban, a három munkanapból álló héten az országban 47 szá...


Romániában 87-re nőtt az influenza halálos áldozatok száma

Romániában 87-re nőtt az influenza halálos áldozatainak száma - közölték csütörtökön a román hatóságok.