OEK: szórványosak az influenzás megbetegedések az országban

Az előző héten 30 százalékkal kevesebb, 10 500 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) csütörtökön közzétett jelentésében.

influenza, vírus, fertőzés, járvány, OEK, vírus | MTI Hírek13 | MTI
Mint írták, a 12. héten - Baranya, Veszprém és Zala megye kivételével - valamennyi közigazgatási területen csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva. Az orvosnál megjelent betegek kormegoszlásában nem történt lényeges változás az előző hetekhez képest, továbbra is elsősorban gyerekeket és fiatal felnőtteket betegített meg a vírus.

Az OEK laboratóriumában végzett virológiai vizsgálatok során a betegek túlnyomó többségénél influenza B vírust mutattak ki.

A járvány visszavonulásával több kórház feloldotta a korábban elrendelt részleges vagy teljes látogatási tilalmat, de pár intézményben még mindig tilos a betegek felkeresése.

Így Budapesten már csak a Bethesda Gyermekkórház II. és III. gyermekosztályán, illetve a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyén és a Podmaniczky utcai telephelyén tilos a betegek felkeresése a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, valamint a szülészet-nőgyógyászati osztályon és PIC-egységekben.

A Nógrád megyei Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet, a Pest megyei Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet, és a Flór Ferenc Kórház több osztályán is részleges látogatási tilalom van érvényben.

Szintén nem lehet felkeresni a betegeket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház kórházcsoportjában, így Jósa András Oktatókórház és a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdőben.

Nem lehet látogatni a Tolna megyei Balassa János Kórház szülészeti osztály gyerekágy- és újszülöttrészlegén, valamint a Vas megyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán van látogatási tilalom.

| influenza, vírus, fertőzés, járvány, OEK
2016-03-31 20:55:37


Influenza – Itt az oltás

Elsősorban a súlyos szövődmények elkerülése miatt érdemes beadatni az influenza elleni védőoltást - írja a Népszava annak kapcsán, hogy a napokban megérkezett a véd...


Új influenza elleni gyógyszer

Az FDA 20 év után engedélyezett egy új influenza elleni gyógyszert. A Xofluza (baloxavir marboxil) influenza elleni antivirális készítményből a tünetek (láz, fájdalom,...


Vége az influenzajárványos időszaknak

Véget ért az influenzajárványos időszak, már csak a járványküszöb alatti megbetegedésszámot regisztráltak az influenzafigyelő szolgálatban részt vevő orvosok - der...


Visszavonulóban a járvány

Az előző héten felére csökkent az influenza miatt orvoshoz fordulók száma; a március 12-18. közötti időszakban, a három munkanapból álló héten az országban 47 szá...


Romániában 87-re nőtt az influenza halálos áldozatok száma

Romániában 87-re nőtt az influenza halálos áldozatainak száma - közölték csütörtökön a román hatóságok.