Brazíliában több százan haltak meg már idén új típusú influenzában

Brazíliában már 679 ember meghalt év eleje óta az új típusú influenzában, a halottak száma jóval meghaladja a tavalyi adatokat - közölték a hatóságok két hónappal a Rio de Janeiróban rendezendő nyári olimpiai játékok előtt.

Brazília, H1N1, influenza, Brazília | MTI Hírek13 | MTI
A brazil egészségügyi minisztérium május 23-án arról számolt be, hogy az országban 3518 új típusú influenzás A(H1N1) megbetegedést regisztráltak. Tavaly ugyanebben a betegségben harminchatan haltak meg.

Az ország délkeleti része, különösen Sao Paulo állam a leginkább fertőzött terület, ahol 310-en haltak meg.

Rio de Janeiro államban, amely az olimpia vendéglátója augusztus 5-től 21-ig, 34-en haltak meg.

Az elmúlt években az új típusú influenza csupán májusban és júniusban jelent meg Brazíliában, amikor az időjárás hűvösebb. Az idei járvány februárban kezdődött, a délvidéki nyár vége előtt, ami meglepte a hatóságokat.

Egyelőre nem tudni, mi az oka a járvány megjelenésének, számos szakértő szerint azok a brazilok hurcolhatták be a vírust, akik a Föld északi féltekéjén jártak az év elején.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2009-ben - a Mexikóban és az Egyesült Államokban feljegyzett esetek után - figyelmeztetett először az emberi, a madár- és a sertésinfluenza-vírus genetikai keveredésével létrejött H1N1 okozta világméretű járványra, amely 2010-ig 214 országban összesen 18 500 halálos áldozatot követelt. Ecuadorban akkor 2251 új típusú influenzás esetet regisztráltak és legalább 129-en meghaltak a betegségben.

| Brazília, H1N1, influenza
2016-06-01 22:38:50


Web Design & Development Prowebshop