A gyermekek influenza elleni védőoltásáról

Ismét közeleg az influenzaszezon, és jó, ha a szülők tudják, az ősz a legalkalmasabb időszak arra, hogy gyermekeiket beoltassák.

| InforMed Hírek18   InforMed | Dobos, L.

 Ez különösen fontos az asztmás vagy más súlyos egészségi problémával küszködő gyermekek számára. Az influenza elleni oltás még a járvány kitörése előtt a leghatékonyabb, de még december-januárban sem késő.  

Az influenza elleni oltást évente átalakítják. A gyerekeket, különösen az asztmásokat, ezért évente újra kell oltatni. A legtöbb felnőtt számára is súlyos lehet egy több napon át tartó influenza, ám a magas kockázati csoportba tartozó gyermekeknél még komolyabb szövődményekkel járhat, amelyek akár kórházi kezelést is igényelhetnek.

Ilyen kockázati csoportok a krónikus tüdő- vagy szívbetegségben, cukorbetegségben, veseelégtelenségben, sarlósejtes anémiában, vagy az immunrendszer zavaraiban szenvedők.

A nagyobb influenzajárványok idején a magas kockázatnak kitett gyermekek becslések szerint 2-5-ször nagyobb valószínűséggel kerülnek kórházba. A szövődmények elkerülése érdekében újabban a 6-23 hónapos egészséges gyermekeknek is ajánlják az influenza elleni védőoltást.

Medical News Today

| influenza védőoltás, gyermek
2020-10-29 10:59:28
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop