Influenza oltás gyermekeknek

A gyermekekre sokkal nagyobb veszélyt jelentenek a terjengő influenzavírusok. Számukra az oltás jelentheti a megfelelő szintű védelmet, és ma már létezik kimondottan gyermekadagot tartalmazó kiszerelés.

influenza, gyermek, védőoltás | InforMed Hírek14   InforMed

A csecsemő- és gyermekkori influenza fertőzés is járhat súlyos komplikációkkal. Az oltással viszont mind az influenzával való fertőzöttség, mind pedig az esetleges szövődmények megelőzhetők, leggyakrabban középfülgyulladás, asztma, illetve alsó- és felső légúti fertőzések.

A gyermekek a legnagyobb terjesztők, mivel az influenzajárvány fokozottan érinti az óvodákat és az iskolákat. Egyetlen fertőzött gyerek egy egész közösséget képes megfertőzni. Kisgyermekes családokban a betegség kétszer olyan gyakori, mint a már nagyobb gyerekkel együtt élő családok háztartásában, és a családon belüli továbbfertőzési arány eléri a36 százalékot

Míg a szezonális influenzajárványok idején a közösségbe járó gyerekek 33 százaléka. betegszik meg, addig a 18 éven felüli korosztály esetében 10 százalék az influenzások aránya.

A szezonális influenza gyermek-vakcina összetételében és hatóanyagában megegyezik a felnőtteknek szánt oltóanyaggal, csak az adagolásban van különbség. A 9 évnél fiatalabb gyermekek két alkalommal kapnak oltást, ezenkívül 3 éves kor alatt alkalmanként a felnőtt mennyiség felét kapják meg.

| influenza, gyermek, védőoltás
2017-10-27 01:03:34
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop