Influenzajárvány idején ne fogyókúrázzunk

Amerikai kutatók egerekkel végzett vizsgálatuk eredményeképpen azt állapították meg, hogy ha valaki mostanában fogyókúrázik, azzal rontja az esélyeit az influenzavírus elleni küzdelemben.

influenza, fogyókúra, diéta | InforMed Hírek11   InforMed | Dobos, L.
A régi nép bölcsesség, amely szerint ha valaki lázas beteg, ne egyék sokat, megdőlni látszik: éppen hogy ajánlott a kielégítő táplálkozás a betegeknek.

A michigani állami egyetem kutatócsoportja azt tapasztalta, hogy noha az alacsony kalóriájú étrenden levő egerek ugyanannyi vitamint és ásványi anyagot kaptak, mint normál módon táplálkozó társaik, a szervezetük nem volt képes a fertőzések leküzdéséhez elegendő „gyilkos sejt” termelésére.

A szokásos módon táplálkozó egerek kalória-bevitelének 40 százalékát fogyasztó egerek nemcsak hogy könnyebben pusztultak el a vírusfertőzés következtében, de lassabban gyógyultak, többet fogytak, és egyéb tüneteket is produkáltak.

– Kutatásaink azt bizonyítják, hogy ha valakinek a szervezete kész a vírus elleni harcra, az gyorsabban épül fel a betegségből, és enyhébbek a szövődményei, mint annak, aki csökkent kalóriát vesz magához – mondja a kutatás vezetője, Elizabeth Gardner professzor, aki azt ajánlja, hogy még azok is halasszák el a fogyókúrát, a diétázást, akik beoltatták magukat influenza ellen.

Nem azt állítják tehát, hogy a kalóriaszegény táplálkozás az év minden szakában káros, csak azt, hogy az évnek abban a 8 hónapjában kövessük a diétát, amikor az influenza kevésbé támad.

Jobb, ha hallgatunk a józan eszünkre, és nem most akarjuk leadni a karácsonyi pluszkilókat.

| influenza, fogyókúra, diéta
2013-02-18 21:47:52
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop