Influenzajárvány idején ne fogyókúrázzunk

Amerikai kutatók egerekkel végzett vizsgálatuk eredményeképpen azt állapították meg, hogy ha valaki mostanában fogyókúrázik, azzal rontja az esélyeit az influenzavírus elleni küzdelemben.


A sertésinfluenza az emberiség mintegy egynegyedét megfertőzhette

A sertésinfluenza az emberiség mintegy egynegyedét fertőzte meg a világjárvány 2009-2010-es tombolása idején, ám a halálozási arány alig érte el a 0,02 százalékot egy új nemzetközi tanulmány szerint.


Gyakrabban influenzások az állatok, mint eddig hitték

Nemcsak az embert, de háziállatait is megfertőzheti az influenzavírus: gyakoribb a kutyák és macskák influenzája, mint eddig hitték - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.


Növeli a narkolepszia kockázatát a sertésinfluenza elleni védőoltás

A sertésinfluenza elleni Pandemrix oltás megnöveli a narkolepszia alvászavar kockázatát egy francia tanulmány szerint.


A H1N1-vakcina kapcsolatban lehet egy ritka idegrendszeri zavar megjelenésével

A 2009-es pandémiás influenzajárvány idején alkalmazott vakcinák kis mértékben növelték egy ritka neurológiai zavar, a Guillain-Barre szindróma kockázatát - közölték kutatók a Journal of the American Medical Association (JAMA) című orvosi folyóiratban.


Egy szintetikus fehérje szinte azonnal aktiválja az immunrendszert az influenza ellen

Két órán belül aktiválja a veleszületett immunrendszert egy, az oltásokban hatásjavító szerként már használt szintetikus fehérje, így alkalmazása segíthet megelőzni az influenzás tünetek megjelenését - állapították meg amerikai kutatók.


A H1N1 elleni vakcina megelőzi a gyermekek halálozását kutatók szerint

Véd a gyermekhalálozástól a H1N1 influenza elleni vakcina egy kanadai tanulmány szerint.


Genetikai hiba magyarázhatja, hogy kit betegít meg súlyosan az influenza

Amerikai és brit kutatók olyan genetikai eltéréseket azonosítottak, amelyek megmagyarázhatják, hogy egyes embereket miért betegít meg súlyosabban az influenza, mint másokat.


Tudósok vitáznak a mutáns madárinfluenza-vírustörzsek kockázatáról

Zárt ajtók mögött vitáznak Genfben tartott két napos találkozójukon tudósok, akik azt kívánják eldönteni, hogy az emberek között is terjedni képes mutáns madárinfluenza-vírustörzsekkel folytatott kutatások eredményét nyilvánossá tegyék-e.


"Szuper antitest" az influenza ellen

Felfedezték brit és svájci kutatók az első olyan ellenanyagot, amely az influenza A vírus minden típusával képes felvenni a küzdelmet.


| | 3 | |

Web Design & Development Prowebshop