Átfogó oltás az összes influenzatípus ellen

Egy új molekula elpusztítja az összes ismert influenzatörzset, és alkalmazható mind a téli influenza, mind egy esetleges járvány esetén. Az új gyógyszer felfedezői abban bíznak, hogy megtalálták az influenza végleges ellenszerét.


Általános oltóanyag influenza ellen

Japán kutatók az influenzavírus többféle törzse ellen is hatékony oltóanyag kifejlesztésén dolgoznak. Bár még csak egerekkel kísérleteznek, az eredmény ígéretesnek tűnik még a gyorsan mutálódó vírustörzsek esetén is.


Az 1918-as spanyol influenzajárvány üzenete

Kilencven évvel azután, hogy ausztrál kutatók megkezdték harcukat a spanyolnátha ellen Ausztráliában, amerikai kutatók abban bíznak, hogy a régi járvány feljegyzései segítséget jelenthetnek a jövőbeli halálos pandémiák kialakulásának megelőzésében.


Tanulságok az eljövendő influenzajárványok idejére

Az 1918-1919-es influenza (világjárvány) pandémia halálos áldozatait nem önmagában az influenzavírus szedte, számoltak be kutatási eredményeikről amerikai kutatók. Azt derítették ki, hogy a legtöbb halálos áldozat az influenzavírus fertőzést követően kialakult bakteriális tüdőgyulladás miatt hunyt el.


Megfejtették az 1918-as influenzajárvány titkát

Amerikai kutatók rekonstruálták az 1918-ban pusztító halálos influenzavírust, és világossá vált, hogyan terjedt a fertőzés, és hogy miért okozott akkora pusztítást. Az 1918-as influenzajárványban 50 millió ember vesztette életét. Valószínűleg a fertőzött madaraktól terjedt el, és leginkább a fiatal felnőtteket sújtotta.


| | | | 5

Web Design & Development Prowebshop