ÚJ

Egyetlen MERS-vírusos beteg 82 embert fertőzött meg Dél-Koreában

Egyetlen MERS-koronavírusos beteg 82 embert fertőzött meg Dél-Koreában a 2015-ös járvány idején - derült ki egy új tanulmányból, mely a vírus terjedését követte nyomon.


Újra kórházba került a MERS-járvány utolsó betege Dél-Koreában

Újra kórházba került a koronavírus okozta MERS-járvány utolsónak hitt betege Dél-Koreában, pedig a hónap végén már a járvány végét tervezték bejelenteni a hatóságok - írta a The Korea Herald angol nyelvű koreai hírlap kedden.


Ígéretes a MERS-vakcina

Ígéretes eredményeket hozott állatkísérletekben a közel-keleti légúti koronavírus (MERS-CoV) elleni vakcina, amelyet az amerikai Nemzeti Allergológiai és Infektológiai Intézet (NIAID) kutatói fejlesztettek ki.


Véget ért a MERS-járvány Dél-Koreában

Dél-Koreában kedden véget ért a közel-keleti légzőszervi tünetegyüttes (MERS) járványa, amely harminchat emberéletet követelt - jelentette be kedden Hvang Kjo Ahn miniszterelnök.


A MERS koronavírus természetes ellenanyagát fedezték fel a kutatók

A közel-keleti légzőszervi tünetegyüttes (MERS) vírusának természetes emberi ellenanyagát találta meg egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport, amely szerint a felfedezés segíthet a gyakran halált okozó betegség védőoltásának és gyógyszerének kifejlesztésében is.


Nyolc nap után újabb MERS-járvány okozta halálesetek Dél-Koreában

Két, MERS-vírussal fertőzött beteg halt meg egy nap alatt Dél-Koreában - nyolc nap óta most először szedett áldozatokat a gyakran halált okozó kór a távol-keleti országban - közölte szerdán az egészségügyi minisztérium.


Második fertőzés a Fülöp-szigeteken, Dél-Koreában négy napja nem volt újabb MERS megbetegedés

A Fülöp-szigeteki hatóságok megerősítették hétfőn, hogy még egy ember fertőződött meg a gyakran halált okozó MERS-vírussal - ő a második beteg a szigetországban. Dél-Koreában ugyanakkor csillapodik a járvány, négy napja nem történt újabb megbetegedés.


Újabb dél-koreai orvost fertőzött meg a MERS-vírus

Újabb orvosról bizonyosodott be Dél-Koreában, hogy megfertőződött az úgynevezett MERS-vírussal, ugyanakkor az utóbbi négy napban a kórtól megbetegedettek közül senki sem halt meg - adta hírül szombaton a dél-koreai kormány.


Újabb halottja van a MERS-járványnak Dél-Koreában

Újabb halálos áldozata van a MERS-járványnak Dél-Koreában, ahol már harminchárman haltak meg a kórban - közölte kedden a szöuli egészségügyi és népjóléti minisztérium.


Újabb két halottja van a járványnak Dél-Koreában

Két újabb halálos áldozatot szedett a MERS-járvány Dél-Koreában, és három új fertőzöttet regisztráltak az országban hétfőn - közölte a szöuli egészségügyi és népjóléti minisztérium. Miután a betegség az utóbbi napokban Thaiföldön is megjelent, a szomszédos Malajziában megszigorították az országba belépők egészségügyi ellenőrzését.


1 | | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop