ÚJ

Norvégia alaposan vizsgálja a Pfizer vakcinájának biztonságosságát

A norvég hatóságok alaposan vizsgálják a Pfizer és a BioNTech gyógyszercégek koronavírus elleni vakcinájának biztonságosságát a súlyos alapbetegségben szenvedő idősek körében.


Mit mondanak a kínaiak a vakcinájukról?

Belépűnk a fejlődő országok sorába.


Magyarország megállapodást kötött a kínai Sinopharm vakcina megvásárlásáról

Magyarország kormánya csütörtökön (január 14-én) közölte, hogy megállapodást kötött a kínai Sinopharm céggel a koronavírus elleni vakcina megvásárlásáról, amely az ország legújabb lépése, hogy elszakadjon Brüsszeltől, amikor megpróbálja felgyorsítani az oltásokat a gazdaság visszafogása helyett.


Minden, amit a kínai koronavírus vakcinákról tudni kell.

Ahogy folytatódik a Covid-19 vakcina előállításának globális versenye, úgy tűnik, hogy Kína hatalmas előrelépéseket tett, két éllovas - a Sinovac és a Sinopharm - oltásai már külföldön is elindultak. A magyar kormány a Sinopharmmal kötött szerződést. Kapcsplódó cikkeink a lap alján.


Vakcina, mellékhatások?

A koronavírus elleni vakcina beadása után egyetlen komolyabb mellékhatást sem tapasztaltak Magyarországon - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa vasárnap este az M1 aktuális csatornán.


A BioNTech/Pfizer-vakcina hatékony a mutáns vírussal szemben is

A koronavírus Nagy-Britanniában és a Dél-afrikai Köztársaságban nemrég feltűnt és a még fertőzőképesebb két új variánsának egyik kulcsmutációja ellen is hatékony lehet a BioNTech és a Pfizer cégek oltóanyaga.


Az EMA forgalmazásra ajánlja a Moderna vakcináját

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) forgalmazásra ajánlotta szerdán az Európai Unióban az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat új típusú koronavírus elleni oltóanyagát.


Az MTA felhívása a SARS-CoV-2 elleni védőoltásról

Az MTA Orvosi Tudományok Osztálya mindenkit arra biztat, hogy amennyiben valamilyen speciális orvosi okból nem ellenjavallt, önmaga, családja és a társadalom érdekében vegye igénybe a felajánlott védőoltást.


A mutáns vírus már Szlovákiában van

Szlovákiában is megerősítették a koronavírus új, elsőként Anglia déli területein terjedni kezdett változatának jelenlétét - jelentette Marek Krajcí egészségügyi miniszter közlésére hivatkozva hétfőn a TASR szlovák hírügynökség.


Nem szabad késleltetni a második vakcina adag beadását

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerint a teljes védelem érdekében be kell tartani a két oltás között a maximum 42 napos időt.


1 | | | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop