Észak-Korea azt állítja, hogy megtalálta a MERS-vírus, az AIDS és az ebola ellenszerét

Észak-Korea pénteken azt állította, hogy az ország vezetői tudósai megtalálták a MERS- és a SARS-vírus, valamint az AIDS és az ebola ellenszerét.

A KCNA hivatalos hírügynökség szerint az észak-koreai tudósok ritkaföldfémekkel kevert trágyán növesztett ginzengből állították elő a Kumdang-2 nevű elixírt, amely kiválóan alkalmas a nevezett betegségek megelőzésére és gyógyítására. A phenjani rezsimhez közel álló egyik honlap szerint a készítményt még 1996-ban fejlesztették ki.

"A SARS-hoz, a MERS-hez és az ebolához hasonló rosszindulatú vírusfertőzések az immunrendszerrel vannak összefüggésben, ezért könnyedén kezelhetőek a Kumdang-2 injekcióval, amely hatásos immunerősítő" - írták a beszámolóban.

A rendkívül szegény, vaskézzel irányított kelet-ázsiai ország semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá a készítmény állítólagos gyógyító hatását - fogalmazott az AP.

A közel-keleti légzőszervi tünetegyüttes (MERS) néhány héttel ezelőtt ütötte fel a fejét a szomszédos Dél-Koreában, amellyel Észak-Korea hivatalosan máig hadban áll. Az országban azóta több mint százhatvan fertőzöttet és kéttucatnyi halálos áldozatot regisztráltak. Szakértők szerint a koronavírus ellen egyelőre nincs védőoltás vagy bevált gyógymód.

| MERS-vírus, AIDS, ebola, SARS-vírus, Kumdang-2
2015-06-21 10:40:42
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop