A COVID-os stroke-os betegeknél a kimenetel rosszabb

Egy új tanulmány szerint azon betegek között, akik stroke miatt kerültek kórházba, a COVID-19 teszt pozitívitása esetén nagyobb a halál kockázata.

| InforMed Hírek19   InforMed | Glanz, J.

A COVID-19-ben szenvedő betegeknél gyakoribb volt súlyosabb az állapotuk, de kórházi ápolásuk során újabb stroke-ot szenvedtek el- számoltak be a UCLA kutatói a Stroke folyóiratban. 

Közel 42 000 beteget vizsgáltak, akik 458 kórházba érkeztek ischaemiás stroke-kal, amelyet az agyba vért szállító artériák elzáródása okozott. A betegek körülbelül 3% -a pozitív COVID-19 tesztet mutatott. 

Átlagosan ugyanolyan gyorsan kerültek a kórházba, mint a nem koronavírus fertőzött betegek. Ezt követően a dolgok lelassultak. „Valószínűleg ez annak tudható be, hogy a kórházi dolgozóknak szükségük van egyéni védőeszközök használata és egyéb óvintézkedésekre”, így hosszabb ideig tartott a COVID-19 beteg kezelésének elkezdése, a vérrög által a további elzáródások megelőzése.

A tanulmány nem tudja bizonyítani, hogy a kezelés késése okozta volna a rosszabb eredményeket, de mint írják ", ezek az eredmények azt sugallják, hogy tovább kell fejleszteni a stroke-protokollokat, hogy időben (gyorsabban) diagnosztizálhassanak és kezelhessenek iszkémiás stroke-ban szenvedő betegeket az ellátás gyorsítása érdekében, miközben továbbra is megvédik az egészségügyi dolgozókat az expozíciótól". ( bit.ly/3sLF2Hp ) 

| koronavírus, járvány, covid-19, stroke
2021-04-06 14:58:09
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop