A kutyák és macskák is megfertőződhetnek az új koronavírussal

A Centers for Disease Controll figyelmezteti a kutyásokat és macskásokat, hogy ne nagyon engedjék kedvenceiket barátkozni.

| InforMed Hírek18   InforMed | Glanz, J.

 Korábban jelentek meg olyan hírek, hogy kutyák, macskák, továbbá négy tigrisnek és három oroszlánnak pozitív volt a tesztje a Bronx-i állatkertben.

Kicsi ugyan a veszélye annak, hogy az új koronavírust terjesztenék a háziállatok, de néhányan megfertőződtek a COVID-19 vírusával, főleg fertőző emberekkel történt kontaktus után.

A kutyatulajdonosokat kérik, hogy tartsák a kutyájukat pórázon és legalább két méterre más kutyáktól és emberektől, a macskások pedig tartsák a cicát a lakásban, ha lehetséges. A CDC azt is tanácsolja, hogy a tünetekkel járó fertőzés esetén a betegek izolálják magukat az állataiktól.

A kutyatulajdonosokat kérik, ne vigyék a kutyákat közparkokba és kutyafuttatóba vinni, ahol több kutya gyűlik össze. „Bánjanak úgy a kutyával, macskával, mint a családtagjaikkal, ne engedjék őket más emberek vagy állatok közelébe, írja a CDC.

A házi kedvencek úgy látszik, ugyanarra a légúti fertőzésre hajlamosak, mint az emberek, bár nem világos, hogy emberek megfertőződtek-e tőlük. Ennek kiderítésére még további vizsgálatok szükségesek.

Forrás: CDC


| koronavírus, járvány, COVID-19, kutya, macska
2020-04-29 16:45:38
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop