A Next Gen projekt a jövőbeli koronavírus járványok ellen

Az Egyesült Államok elnöksége 5 milliárd dolláros programot indít, hogy együttműködjön a magánszektorral és felgyorsítsa a következő generációs koronavírus elleni oltóanyagok és terápiák fejlesztését.

| InforMed Hírek29   InforMed | Glanz, J.

Kép: KCRW

A "Next Gen Projekt", amely az "Operation Warp Speed" utódja lenne annak a Trump-korszak idején futott programnak, amely 2020-ban felgyorsította a koronavírus oltóanyagokat. A projekt Hasonló megközelítést alkalmazna a magánszektor vállalataival történő együttműködésre a vakcinák és terápiák fejlesztésének felgyorsítása érdekében. 

Az új erőfeszítés három célra összpontosít: hosszan tartó monoklonális antitestek létrehozása; oltóanyagok gyorsított fejlesztése, amelyek nyálkahártya-immunitást eredményeznek, és csökkentik a fertőzési kockázatot (orrcsepp vagy spray tormájában) és az új SARS-CoV-2 variánsok és más koronavírusok elleni pan-koronavírus oltóanyagok fejlesztése. 

A "Next Gen Projekt" az elmúlt két évtizedben bekövetkezett több koronavírus járványra reagálva jött létre, köztük a súlyos akut légzőszervi szindróma 2002-ben és a Közel-Keleti légzőszervi szindróma 2012-ben. 

Az új terápiák és oltóanyagok gyorsabb fejlesztése a kormányzat és a magánszektor együttműködését igényli. A "Next Gen Projekt" létrehozását a republikánusok korábban elutasították, de a Fehér Ház végül elérte, hogy az egészségügyi minisztérium $5 milliárdot szabadítson fel az erre a célra. 

Az előzetes laboratóriumi munka már folyamatban van, és az egészségügyi minisztérium megkezdte a lehetséges partnerek felkutatását is.

| Next Gen Projekt, vakcina fejlesztés, USA
2023-04-17 11:54:50
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop