A Pfizer vakcinája nem lesz kész a választás előtt

A Pfizer gyógyszergyár novemberben már kéri a német BioNTech gyógyszergyártóval közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcina engedélyezését - jelentette be Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója pénteken nyílt levélben.

| InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.

A vezérigazgató tudatta, hogy sürgősségi eljárást kérnek az amerikai élelmiszer-, és gyógyszerfelügyelettől (FDA) a készítmény forgalomba hozatalához.  a vakcinával folytatott eddigi kísérletek eredményeit jónak értékelte, és ezeket részletesen be is terjesztik az FDA-hoz.

Oroszországon és Kínán kívül még egyetlen országban sem engedélyezték a koronavírus elleni oltóanyag forgalomba hozatalát. 

A kísérletek nagyon előrehaladott szakaszban vannak és sikeresek, de a vakcina nem fog forgalomba kerülni a november 3-án tartandó amerikai elnökválasztás előtt. Donald Trump amerikai elnök korábban azt jelentette ki, hogy a Pfizer vakcinája "heteken belül" elérhető lesz.

"A közbizalom biztosítása és a nagy zűrzavar elkerülése végett fontos, hogy a közvélemény világosan értse a menetrendünket" - fogalmazott a vezérigazgató, leszögezve, hogy a kísérleti eredmények részleteit is - akár pozitívak, akár negatívak - nemcsak az FDA-hez nyújtják be, hanem a közvélemény számára is elérhetővé teszik.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint az Egyesült Államok középnyugati tagállamaiban ismét nagyon megszaporodott a diagnosztizált koronavírusos fertőzések száma. Az újonnan regisztrált fertőzöttek száma csütörtökön és pénteken is meghaladta az 53 ezret. Sok az új fertőzött Wisconsinban, Iowában, Kansasben, Missouriban, Kentuckyban és Oklahomában. Péntekre a járvány alatt diagnosztizált amerikai fertőzöttek száma meghaladta a nyolcmilliót.

A járvány óriási mértékben megnövelte a szövetségi költségvetési hiányt is, amelyet 3100 milliárd dollárosra becsülnek a 2020-as pénzügyi évre. Ezt az amerikai pénzügyminisztérium jelentette be pénteken.


| koronavírus járvány, COVID-19, vakcina teszt, Pfizer
2020-10-17 12:20:40
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop