Hirdetés

A szívizomgyulladás, mint oltási szövődmény

A szívburok- illetve szívizomgyulladás esetekről számoltak be COVID-19 oltás után, főleg fiatal férfiaknál, az mRNS vakcinák második adagját követően.

koronavírus, myocarditis, mRNS vakcina, szívizomgyulladás |

InforMed Hírek19   InforMed | Glanz, J.

Ha a szívizomgyulladás tünetei, például mellkasi fájdalom és gyors vagy szabálytalan szívverés jelentkezik az oltás után, általában gyorsan megszűnik, írják kutatók a Circulation folyóiratban megjelent kisebb tanulmányban.

Az orvosok hét 19 és 39 év közötti férfit követtek nyomon, akiket szívizomgyulladás-szerű tünetek miatt kórházba szállítottak nem sokkal azután, hogy megkapták a Pfizer és a BioNTech, Moderna, illetve a Johnson & Johnson COVID-19 elleni vakcinát.

Mindegyik beteg meggyógyult, és két-négy napos kezelés után elhagyta a kórházat.

A tanulmány társszerzője, Dr. Christopher deFilippi, a virginiai Fairfax Inova Szív- és Érbetegségek intézetének munkatársa megjegyezte, hogy a szívizomgyulladás a COVID-19 oltás után "ritka esemény" és "szerencsére" eddig jóindulatú eredménnyel társult. "

Az Egyesült Államok Betegség és Megelőzési Központjai (CDC) a héten közölte, hogy szívbetegség 12,6 eset / millió embernél fordult elő, akik vagy Pfizer / BioNTech, vagy Moderna oltást kaptak, ami magasabb, mint az általános populációban várható lenne.

DeFilippi csapata azonban azt tanácsolta, hogy tekintettel a COVID-19 veszélyeire, még fiatalabb felnőttek esetében is, "az oltás kockázat-haszon döntése továbbra is rendkívül kedvező".

Az FDA felvette a vakcinák alkalmazási előiratába a szívizomgyulladást, ritka mellékhatásként

koronavírus, myocarditis, mRNS vakcina, szívizomgyulladás

2021-06-26 13:23:49

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop