Hirdetés

Az EMA rövidesen ajánlani fogja a molnupiravirt

Az Európai Gyógyszerügynökség hétfőn közölte, hogy "a lehető legrövidebb időn belül" ajánlani fogja a Merck & Co által a koronavírus elleni molnupiravir nevű, szájon át szedhető gyógyszer uniós szintű alkalmazását.

molnupiravir, Merck, koronavírus |

InforMed Hírek19   InforMed | Glanz, J.

Az ügynökség közleménye utalt arra, hogy a molnupiravir folyamatos felülvizsgálata (rolling review) még folyamatban van. 

"Az EMA felülvizsgálja a molnupiravir (más néven MK 4482 vagy Lagevrio) használatára vonatkozóan rendelkezésre álló adatokat, hogy támogassa azokat a nemzeti hatóságokat, amelyek ezek birtokában már az engedélyezés előtt határozhatnak a gyógyszer koronavírus elleni alkalmazásáról" - írták a közleményben.

A Merck & Co a múlt hónap elején jelentette, hogy molnupiravir nevű gyógyszere felére csökkenti a halálozás vagy a kórházba kerülés kockázatát a Covid-19 betegeknél.

A Merck azt is kutatja, hogy a molnupiravirt lehet-e a vírus terjedésének megelőzésére használni olyan háztartásokban, amelyeknek egyik tagja már fertőzött. A cég jövő tavaszra várja az ezzel kapcsolatos kutatások eredményét.

A Merck október 25-én fordult az Európai Gyógyszerügynökséghez hogy uniós engedélyt kérjen az enyhe és közepes Covid-19 páciensek kezelésére szolgáló új gyógyszerének bevezetéséhez.

molnupiravir, Merck, koronavírus

2021-11-09 13:16:08

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop