Hirdetés

Az FDA éves COVID-oltás frissítést szeretne, mint az influenza esetében

Az Egyesült Államokban le akarják egyszerűsíteni a javasolt COVID-19 oltási protokollt, mely így jobban hasonlítana az éves influenza elleni oltások folyamatához.

Covid-19, emlékeztető oltás, USA |

InforMed Hírek29   InforMed | Glanz, J.

Kép: Nature

Az Egyesült Államok Élelmiszer - és Gyógyszerügyi Hatósága egyetlen éves oltást javasol. A készítményt júniusban választanák ki a legveszélyesebb COVID-19 törzsekre, majd ősszel, amikor az emberek több időt töltenek bent, és az expozíció növekszik, megkaphatják az oltást.

Egyeseknek, például idősebbeknek vagy immunhiányos betegeknek egynél több adagra lehet szükségük.

A nemzeti tanácsadó bizottság várhatóan csütörtöki ülésén szavaz a javaslatról.

Az Egyesült Államokban élők sokkal ritkábban kapnak frissített COVID-19 emlékeztető oltást, összehasonlítva az elsődleges oltóanyag-sorozat széles körű elterjedésével. Javaslatában az FDA jelezte, reméli, hogy egyetlen éves oltással sikerül leküzdenie azokat a gondokat, amelyeket a folyamat összetettsége okoz – mind az üzenetküldés, mind az adminisztráció terén –, amely az alacsony emlékeztető oltási aránynak tulajdonítható. Tízből kilenc 12 éves vagy annál idősebb ember kapta meg az elsődleges oltási sorozatot az Egyesült Államokban, de csak 15%-uk kapta meg a COVID-19 elleni legutóbbi emlékeztető oltást.

CDC adatai szerint az Egyesült Államokban élő gyermekek és felnőttek mintegy fele kap évente influenza elleni oltást.

Az FDA emellett egyetlen COVID-19 vakcina készítményre szeretne áttérni, amelyet elsődleges vakcina sorozatokhoz és emlékeztető oltásokhoz használnának.

A COVID-19-es esetek, a kórházi kezelések és a halálesetek száma csökkenő tendenciát mutat a The New York Times szerint . Az esetek száma 28%-kal csökkent, naponta 47 290-et regisztrálnak. A kórházi kezelések száma 22%-kal csökkent, napi 37 474-gyel. A halálozások száma 4%-kal csökkent, vasárnapra átlagosan 489-et.

Covid-19, emlékeztető oltás, USA

2023-01-26 20:17:05

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop