Az omikron variánst 89 országban azonosították és gyorsan terjed

Eddig 89 országban azonosították a koronavírus omikron nevű variánsát, továbbra is kérdés, mekkora veszélyt jelent az új mutáns - közölte a WHO.

| InforMed Hírek19   InforMed | Sándor, K.

Az omikron okozta fertőzések száma háromnaponta másfélszeresére nő azokban az országokban, ahol jelen van a, amely jelentősen gyorsabban terjed a delta változatnál. Az adott országokban várhatóan rövidesen a delta helyett az omikron lesz a domináns változat.

A WHO szerint továbbra sem világos, hogy az omikron magas terjedési rátája minek tulajdonítható: gyorsabban átadható, könnyebben megkerüli a immunrendszert, vagy a kettőnek együtt.

A vírus olyan országokban is gyorsan terjed, ahol magas az átoltottság aránya, illetve a lakosság jelentős hányada meggyógyult a Covid-19-ből.

"Továbbra is korlátozott adatok állnak rendelkezésre az omikron klinikai súlyosságát illetően. További adatokra van szükség. Az Egyesült Királyságban és a Dél-afrikai Köztársaságban nő a kórházban ápoltak száma, és tekintettel a fertőzöttek számának gyors növekedésére, az egészségügyi rendszereket gyorsan túlterhelhetik".

| omikron, WHO
2021-12-19 17:17:47
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop