Covid-19: A Roche közleménye, III. fázis

A Roche bejelentette, hogy az FDA-vel (Amerikai Gyógyszerhatóság) együttműködve egy klinikai vizsgálatot indít a súlyos, COVID-19 vírusfertőzés okozta tüdőgyulladás kezelése céljából.

| InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.

Ez a globális vizsgálat remélhetőleg már április elején elkezdődhet a tervezett 330 beteg bevonásával világszerte, beleértve az USA-t is. A kezelés eredményességét a betegek állapotának javulása, a halálozás csökkenése, a mesterséges lélegeztetés és az intenzív ellátás mértéke mutatják. A beválogatott betegeket 60 napon át követik majd, és ezután ún. időközi elemzés történik, hogy a potenciális hatásosságot minél hamarabb ki lehessen mutatni.

Dr. Levi Garraway, a Roche globális orvostudományi igazgatója és termékfejlesztési vezetője a következőket nyilatkozta: “Vizsgálatot indítunk, hogy megismerjük a gyógyszerünk potenciális szerepét a kórházi kezelést igénylő, COVID-19 vírus okozta súlyos tüdőgyulladás elleni harcban.” 

Hozzátette: „Ezekben a vészterhes időkben a mai bejelentés fontos példája annak, hogy a gyógyszeripar és a hatóságok szoros együttműködésben, gyorsan reagálva fel tudják venni a harcot a COVID-19 pandémiával. Az eredményeket a lehető leghamarabb igyekszünk közölni.”

A Roche vizsgálata azért nagyon fontos, mert kevés a megfelelően megtervezett kutatás a gyógyszerek hatásosságára és biztonságosságára vonatkozóan a COVID-19 fertőzésben szenvedő betegek kezelését illetően, és kevés publikált bizonyíték áll rendelkezésre.


| Covid 19, koronavírus, klinikai vizsgálat 3. fázis
2020-03-23 16:18:04
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop