Egyszerre is beadható a kétféle oltás

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértője szerint egyszerre is beadható a koronavírus és az influenza elleni oltás, hatásfokukat nem befolyásolja az egybeesés.

| InforMed Hírek19   InforMed | Sándor, K.

Európa 53 országa és a közép-ázsiai térség a "valódi veszélyforrása" annak, hogy a következő hetekben újult erőre kap a koronavírus, vagy ez már meg is történt - mondta a WHO regionális hivatalának elnöke, Hans Kluge. Ismét rekordok felé közelítenek az esetszámok, és igen gyorsan terjed a fertőzés az említett két régióban.

"Újabb válságos időszak jött el a világjárvány újjáéledését tekintve. Európa ismét a pandémia epicentruma, ahogyan egy évvel ezelőtt" - fogalmazott Kluge. Rámutatott, hogy Európában az utóbbi héten több mint megkétszereződött a koronavírus miatt kórházba kerülők száma, ha pedig a járvány továbbra is ilyen ütemben terjed, akkor februárra Európában újabb félmillió halálos áldozata lehet. 

A járvány újraéledését a lakosság alacsony átoltottsági szintje és a vírus terjedésének megakadályozására hozott intézkedések lazítása okozta. Európában csak nyolc olyan ország van, ahol a teljes átoltottság legalább 70 százalékos, az átlagos arány 47 százalék.


| koronavírus, járvány, influenza, védőoltás
2021-11-05 10:13:45
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop