Hirdetés
Hirdetés

Európának most kell cselekednie

Az európai nemzeteknek fel kell gyorsítaniuk az oltás felvételét és újra be kell vezetniük a maszk viselését, hogy megbirkózzanak a COVID-19-es esetek Omicron-származék által okozott megugrásával, és elkerüljék a szigorúbb intézkedéseket az év folyamán – mondta Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatója.

| InforMed Hírek20   InforMed | Glanz, J.

Dr. Hans Kluge Kép: Twitter

A Reutersnek adott interjújában arra biztatta az országokat, hogy azonnal tegyenek lépéseket, hogy elkerüljék az egészségügyi rendszerek túlterhelését ősszel és télen, mivel az Omicron-alvariáns, a BA.5 továbbra is gyorsan terjed.

A múlt héten közel hárommillió új COVID-19-es esetet jelentettek Európában, ami a globális új megbetegedések közel felét tette ki. A kórházi kezelések aránya megduplázódott, és hetente közel 3000 ember hal meg a betegségben – áll Kluge közleményében.

Kluge hangsúlyozta egy második emlékeztető oltást az ősszel várható változat-specifikus vakcinák előtt, valamint a maszkviselést és a jobb szellőzés népszerűsítését.

Hozzátette: „Nem hiszem, hogy a társadalom készen áll újabb zárlatokra”.

Amikor a világjárvány 2020-ban elkezdődött, a kormányok növelték kiadásaikat, hogy enyhítsék a lezárások gazdasági  és a küszködő egészségügyi rendszerekre gyakorolt hatását, de nagy adósságokat halmoztak fel, és nem hajlandók megismételni ezeket az intézkedéseket.

"Az emberek néha megkérdezik, visszatért-e a vírus?" - mondta Kluge. "Soha nem tűnt el. Még mindig itt van. Terjed. Mutálódik. És sajnos még mindig sok életet követel."

A világjárvány két és fél éve, valamint az ahhoz kapcsolódó lezárások és zavarok után az országoknak most a megugrott inflációval és a részben Ukrajna elleni orosz invázió miatt megnövekedett élelmiszer-ellátási bizonytalansággal is meg kell küzdeniük. Ennek ellenére a kormányoknak további befektetéseket kell végrehajtaniuk az egészségügybe – mondta Kluge.


| Omicron, BA5
2022-07-21 10:41:31
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop