Időpontfoglalás covid-19 PCR tesztre? Akkor csakis a Foglaljorvost.hu!

A covid-19 PCR teszt alapvetően arra ad választ, hogy jelen pillanatban van-e fertőzés a szervezetünkben.

| InforMed Hírek20   InforMed | Sándor, K.

Mit mutathat ki a PCR teszt?

A szóban forgó teszt, amely a polimeráz-láncreakció rövidítése, kimutatja, hogy a vizsgált személy az adott pillanatban fertőzött-e, esetleg átesett-e már a vírusos fertőzésen. Maga az eljárás rendkívül megbízható, hiszen már a fertőzés korai szakaszában (akár az első naptól kezdve) kimutathatja a covid jelenlétét.

Megbízhatunk a tesztben?

Igen! A tapasztalat azt mutatja, a teszt specificitása és szenzitivitása is igen magas. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a covid-19 PCR teszt megbízható, emellett pedig kis mennyiségben is képes kimutatni a vírust.

Kiknek indokolt tesztelni?

Alapvetően bárkinek, aki aggódik az egészségügyi állapota miatt, viszont azoknak, akik korábban coviddal fertőzött személy társaságában tartózkodtak, mindenképpen erősen ajánlott a PCR teszt elvégzése. Abban az esetben is fokozottan releváns elvégeztetni a tesztet, ha a szóban forgó betegség tüneteit tapasztaljuk. A szakértők emellett a műtétek elvégzése előtt is arra kérik a pácienseket, bizonyosodjanak meg PCR teszt által a fertőzés jelenlétéről.

Hogyan történik a tesztelés?

A covid-19 PCR tesztet felső légúti mintavétellel végzik – ez történhet az orrgaraton, a szájgaraton és az orrjáraton keresztül. A tendencia szerint az orrgaraton keresztül vett minta eredménye a legmegbízhatóbb. A mintavétel arra alkalmas, speciális pálcikával történik. Az eredményre egyébként 24-48 órán belül számíthatunk.

Hogyan jelentkezhetünk a tesztelésre?

A lehető legideálisabb módja az időpontfoglalásnak az, ha a méltán népszerű Foglaljorvost.hu

A rendkívül felhasználóbarát platform segítségével azonnal láthatjuk azon laborok, egészségügyi intézmények listáját, ahol PCR tesztet végeznek – emellett pedig a szabad időpontok is azonnal a rendelkezésünkre állnak.

| Covid-19, PCR teszt
2022-07-15 17:43:12
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop