Izraeli vizsgálat: a Pfizer COVID-19 booster véd az Omicron ellen

Izraeli kutatók szombaton közölték, hogy a Pfizer/BioNTech COVID-19 vakcina három oltása jelentős védelmet nyújtott az új omikron-változat ellen.

| InforMed Hírek19   InforMed | Glanz, J.

Az eredmény hasonló volt a BioNTech és a Pfizer által a hét elején bemutatotthoz, amely korán jelezte, hogy az emlékeztető oltás kulcsfontosságú az omickron változat elleni védelemben.

A Sheba Medical Center és az Egészségügyi Minisztérium Központi Virológiai Laboratóriuma által készített tanulmány 20 olyan ember antitest szintjét hasonlította össze, akik 5-6 hónappal korábban kaptak két oltást, 20 olyan emberével, akik egy hónappal korábban kaptak emlékeztető oltást.

„Azok az emberek, akik 5 vagy 6 hónapja kapták meg a második adagot, nem rendelkeznek semlegesítő antitestekkel az Omicron ellen, bár néhánynak volt a Delta (törzs) ellen” – mondta Gili Regev-Yochay, a Sheba fertőző betegségekkel foglalkozó osztályának igazgatója újságíróknak.

Az antitest szint az emlékeztető adaggal körülbelül százszorosára nő, jelentős védelmet nyújt. Körülbelül négyszer alacsonyabb, mint a deltával szembeni semlegesítési képesség,” – mondta.

Az izraeli team azt mondta, hogy a tényleges vírussal dolgoztak, a vállalatok pedig úgynevezett pszeudovírust használtak, amelyet úgy alakítottak át, hogy az omikron jellegzetes mutációival rendelkezzen.

Az izraeli kutatás egy dél-afrikai tanulmány nyomán született, amely megállapította, hogy az Omicron variáns részben képes elkerülni a védelmet két adaggal szemben.

| koronavírus, omikron, harmadik oltás
2021-12-12 11:15:22
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop