Jó hír a dél-afrikai variánsról

Dél-afrikai kutatók szerint a koronavírus dél-afrikai (501Y.V2 néven ismert) mutánsa ellen termelődő antitestek védenek az eddigi, és valószínűleg a jelenleg kialakuló variánsokkal szemben is.

| InforMed Hírek19   InforMed | Glanz, J.

A felfedezés különösen jó hír, mert azt jelenti, hogy az 501Y.V2 variáns elleni vakcina hatékony lehet a különböző vírustörzsek ellen is. A dél-afrikai mutáció ellen termelt antitestek jó eredményeket értek el a brazil variánssal és a világjárvány elején megjelenő vírustörzsekkel szemben is.

A koronavírus elleni vakcinák gyártói, például a Moderna, a Pfizer, az AstraZeneca és a Johnson and Johnson már dolgoznak a dél-afrikai variáns elleni oltóanyag előállításán.

A dél-afrikai mutációt a világ 48 országában azonosították eddig, a Dél-afrikai Köztársaságban először, decemberben. Nem okoz súlyosabb betegséget, mint a többi, de 50 százalékkal fertőzőbb és ellenállóbb az eddig kifejlesztett oltóanyagokkal szemben.

A Dél-afrikai Köztársaságban a járvány második hulláma után sikerült ismét kontrollálni a vírus terjedését, de az újabb megbetegedések felét a helyi variáns okozza. A csaknem 58 millió lakosú országban eddig 1 514 815 koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 50 271 halálesetet regisztráltak.


| koonavírus, járvány, dél-afrikai variáns
2021-03-04 10:50:01
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop