Még nincs vége a járványnak

Nincs vége a koronavírus-járványnak, és továbbra is "botrányosan méltánytalan" a védőoltások globális elosztása - hívta fel a figyelmet az ENSZ-főtitkár.

| InforMed Hírek20   InforMed | Sándor, K.

A pandémia során több mint 446 millió ember fertőződött meg koronavírussal világszerte, és több mint 6 millió ember halálával hozható összefüggésbe a járvány, amely számtalan ember mentális egészségét is károsította az utóbbi két évben.

A példa nélküli közegészségügyi intézkedéseknek és a védőoltás különlegesen gyors kifejlesztésének köszönhetően a világ számos régiójának mára sikerült visszaszorítania a járványt, de súlyos hiba lenne azt gondolni, hogy az egésznek vége van - fogalmazott az ENSZ-főtitkár.

A vakcinák elosztása továbbra is igazságtalan, és a világ nem engedhet meg többé "kétszintű bánásmódot" a Covid-19 után. Bár az oltóanyaggyárakban havonta 1,5 milliárd dózist állítanak elő, világszerte mégis még mindig csaknem 3 milliárd ember vár arra, hogy az első oltását megkaphassa. 

Ez azoknak a politikai és költségvetési döntéseknek a kudarca, amelyek elsőbbséget biztosítanak a gazdag országok lakosai egészségének, szemben a szegényebb régiókban élőkével - mondta Guterres.

| koronavírus járvány, ENSZ
2022-03-10 11:50:46
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop