Hirdetés

Omicron: a vakcinák védenek a dél-afrikaiak szerint

Úgy tűnik, hogy az Omicron-változat képes megkerülni bizonyos immunitást, de a vakcinák továbbra is védenek a súlyos megbetegedések ellen, a legfrissebb dél-afrikai adatok szerint, ahol gyorsan megelőzi a Deltát, és a domináns változattá válik.

Omicron, védettség, Dél-Afrika |

InforMed Hírek19   InforMed | Glanz, J.

Az Omicront, amely világszerte félelmet keltett a fertőzések megugrása miatt, a múlt héten észlelték először Dél-Afrikában, és a kontinensek kormányait utazási korlátozások bevezetésére és egyéb intézkedések megtételére kényszerültek a fertőzés megfékezésére .     

Az új változatot kilenc dél-afrikai tartományból ötben észlelték, és valószínűleg az egész országban jelen lesz – derült ki a szerdai legfrissebb hivatalos jelentésből.

A napi bejelentett esetek száma megduplázódott, 8561-re. Nem ismert, hogy ezek közül hány volt Omicron, mivel nem minden tesztmintát szekvenálnak, de egy hivatalos jelentés szerint az Omicron "gyorsan a domináns variánssá válik".

Az Omicron a Dél-Afrikában novemberben szekvenált 249 vírusgenom 74%-át tette ki a National Institute for Communicable Diseases (NICD) szerint, amely egy szélesebb nemzeti genommegfigyelési hálózat részeként gyűjt adatokat.

Dél-Afrika a hetente gyűjtött összes minta csak kis hányadán végez genomszekvenálást. Az NICD nem adta meg az Omicron fertőzés megerősített eseteinek teljes számát.

"A mutációs profil és epidemiológiai kép azt sugallja, hogy az Omicron képes megkerülni bizonyos immunvédelmet (fertőzést okozni), de a súlyos betegség és halálesetek ellen védelmet nyújt" – áll a felügyeleti hálózat legfrissebb jelentésében. .

A legkorábbi mintát, amelyben a variánst kimutatták, november 8-án gyűjtötték Gautengben, Dél-Afrika legnépesebb tartományában, ahol Johannesburg és Pretoria található. Azóta Kelet-Fokföldön, KwaZulu Natalban, Mpumalangában és Western Cape-ban észlelték.

Omicron, védettség, Dél-Afrika

2021-12-02 14:14:52

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop