Röviden az ivermectinről és más koronavírus elleni gyógyszerekről

Nagy izgalmat kelt a közösségi médiában három gyógyszer alkalmazása a Covid-19 ellen. Megkérdeztük dr. Lakos Andrástól, mi a véleménye.

| InforMed Hírek18   InforMed | Lakos, A.

Tudomásul kell venni, hogy időbe telhet, mire az esetlegesen ellentmondó információkból leszűrhető a bizonyosság. Az ivermectin COVID elleni hatásáról számos adatot publikáltak, de még klinikai vizsgálatok (randomizált, kettős vak kísérletek) csak mostanában kezdődnek el.

A remdesivirrel készült randomizált kettős vak vizsgálatok a szer hatékonyságát támasztják alá, de obszervációs vizsgálatok ennek ellene szólnak. Számomra meglepő a WHO határozott kiállása ezzel a kezeléssel szemben, mert nem érzem úgy, hogy a kérdés eldőlt. A világ legrangosabb orvos folyóirata (New Engl. J. Med.) épp most foglalt állást a gyógyszer hatékonysága mellett.

Ha jól látom, a favipiravir még itt sem tart, nincsenek meggyőző, kettős vak kísérleteken alapuló adatok a hatásáról. De a tanulmányok elkezdődtek, talán rövidesen lesznek eredmények is...Lakos dr.| koronavírus, COVID-19, ivermectin, remdesivir, faviropavir
2020-12-03 17:53:25
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop