Tíz kérdés a miniszterhez

Tíz kérdést tett fel szombaton (09.06) a koronavírus-járványt érintő intézkedésekről a Párbeszéd Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének.

| InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.

Mikor frissíti a Nemzeti Népegészségügyi Központ a koronavírussal kapcsolatos eljárásrendet, amely június óta nem változott,

Várható-e, hogy ismét felfüggesztik a járóbeteg-ellátás működését,

Miért nem ingyenes annak is a koronavírus-teszt, aki bár nem külföldről jön haza, mégis karanténba kerül.

Választ várnak arra is hogy munkában maradnak-e a 65 év feletti háziorvosok,

Lesz-e újra "nagymintás" kutatás az országban,

Miért nem használják továbbra sem a kiskunhalasi járványkórházat, miközben a vidéki kórházakban elmaradnak vizsgálatok, műtétek.

Mi történik akkor, ha egy iskolában megjelenik a vírus? Bezárják az egész intézményt, vagy csak egy-egy osztály áll át digitális oktatásra? Ki dönt erről?

"Mennyi pénz áll rendelkezésre digitális oktatási eszközök beszerzésére, és kapnak-e segítséget a rászoruló családok és tanárok?

Egészségügyi eszközök és fertőtlenítőszerek a mai napig nem érkeztek meg minden oktatási intézménybe. Mi a késlekedés oka, vezet-e ezekről nyilvántartást a minisztérium?

Mi lesz azokkal a szülőkkel, akik az otthoni oktatás miatt nem tudnak bemenni a munkahelyükre? Átvállalja-e erre az időszakra az állam a juttatásaikat" - tette fel a kérdést a Párbeszéd.| koronavírus, COVID-19 járvány, Magyarország
2020-09-15 12:52:11
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop