Új COVID-19-változatot találtak Izraelben

Lehetséges, hogy az omikron variáns és a BA.2 variáns egy új változattá mutálódott

| InforMed Hírek20   InforMed | Glanz, J.

Illusztráció: Michelle Budge, Deseret News

Új COVID-19-változatot fedeztek fel Izraelben, miután két utazó fertőzötten tért vissza – közölte szerdán az ország egészségügyi minisztériuma. A két betegnek „korábban azonosítatlan COVID-változata” volt, amely úgy tűnik, a BA.1 (omicron) és a fertőző BA.2 (lopakodó omikron) variánsok kombinációja.

A két betegnek enyhe tünetei voltak, beleértve a „lázat, fejfájást és izomfájdalmakat”, nem volt szükség speciális ellátásra a fertőzés után.

A két variáns együtt mutálódhat, ha ugyanabban a sejtben találhatók. Ezek a változatok „ha szaporodnak, genetikai anyagot cserélnek ki, új vírust hozva létre.

A BA.1-et és a BA.2-t kombináló új COVID-19-változat megjelenése nem korlátozódik Izraelre. Thaiföldön az elmúlt napokban hasonló vírust laláltak, amelyet „BA.2.2” változatnak neveztek.

A szakértők továbbra is figyelemmel kísérik a COVID-19-es eseteket világszerte. A Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla a CBS „Face the Nation” című műsorában a hétvégén azt mondta, hogy hamarosan megjelenik egy új COVID-19-változat.

„Jönnek a változatok, és az omicron volt az első” – mondta. „Tehát arra törekszünk, és jelenleg nagyon szorgalmasan dolgozunk, hogy ne csak olyan vakcinát készítsünk, amely minden változat ellen véd, beleértve az omicront is, hanem olyat is, amely legalább egy évig védelmet nyújt.”

| omicron BA2.2 változat
2022-03-17 11:28:45
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop