Hirdetés

„Flurona”: Izraelben regisztrálták az első COVID-es és influenzás esetet

A mindkét vírussal fertőzött, beoltatlan terhes nőt jó állapotban engedték ki a kórházból; sok hasonló eset lehet.

flurona, Izrael |

InforMed Hírek19   InforMed | Glanz, J.

Izrael megerősítette az első olyan esetet, amikor egy ember egyszerre fertőződött meg szezonális influenzával és COVID-19-cel is. A két fertőzést egy beoltatlan terhes nőnél találták, akinek enyhe tünetei voltak – közölte a Petah Tikva-i Beilinson Kórház.

Egyes jelentések szerint ez volt az első ilyen kettős eset a világon, de az Egyesült Államokban már 2020 tavaszán megjelentek influenzás és COVID-19 betegekről szóló jelentések.

Izraelben az elmúlt hetekben megugrott az influenzás megbetegedések száma, közel 2000 ember került kórházba a két betegség „ikerjárványától” való félelem miatt. A kifejezés arra utal, hogy a nagyszámú influenzás eset és a COVID-19 túlterhelhetik a kórházakat, nem pedig arra, hogy egyszerre sok egyén fertőződik meg mindkét vírussal.

Tavaly télen ezek a félelmek nem váltak valóra, amikor a COVID-19-korlátozások nagyrészt megszüntették az influenzás eseteket. Az idei év azonban másként bizonyult.

Az egészségügyi tisztviselők szerint valószínűleg sokan mások is megfertőződtek mindkét vírussal, de még nem diagnosztizálták őket – jelentette a Ynet híroldal.

A beilinsoni orvosok szerint a „flurona” azonosított esete, ahogy egyesek elnevezték, viszonylag enyhe volt. „A betegség ugyanaz a betegség, légzési nehézséget okoz, mivel mindkettő a felső légutakat támadja meg” – mondta Arnon Vizhnitser, a kórház nőgyógyászati ​​osztályának igazgatója. A nőt csütörtökön engedték ki a kórházból, jó állapotban van. Ennek ellenére az egészségügyi minisztérium tanulmányozta az esetet, hogy kiderüljön, vajon a két vírus kombinációja okozott-e súlyosabb betegségeket.

A múlt héten egy 31 éves terhes nő halt meg Jeruzsálemben, miután elkapta az influenzát. A meg nem nevezett nő kilenc hónapos terhes volt, amikor két hete megbetegedett.

Miután a Hadassah Medical Centerben kórházba került, a nő fia császármetszéssel született. Azt mondták, hogy a gyerek egészséges. A nőt a műtét után azonnal lélegeztetőgépre helyezték légzési szövődmények miatt, de az állapota tovább romlott, és nem tudta megmenteni az életét.

A múlt hónapban a hatéves Yosef Naim a Netivotból álmában halt meg, miután lefeküdt lázzal. Egészségügyi szakértők úgy vélik, hogy az influenza szövődményei miatt szívizomgyulladást kapott.

flurona, Izrael

2022-01-03 17:16:31

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop